Ahojte, chcem sa spýtať, aké máte skúsenosti s hardvérovými internetovými rádiami? Myslím tie krabičky, čo sa pripoja cez wifi na internet a prehrávajú internetové rádio. Moja otázka je hlavne ohľadom stability, spoľahlivosti, aktualizácií, user interface alebo možnosti to nejako vzdialene nastavovať cez web/ssh.
Ide o to, že u nás je biedny signál na FM rádio. Ja osobne veľmi rádio nepočúvam, rodičia však hej, najmä Slovenský Rozhlas. To čo sa dá vyriešiť na PC zadarmo aplikáciou, pripadne stačí webový prehliadač, bez počítača stojí tak 50 € a viac. Neviem, ako je to s DAB/DAB+ v našej lokalite, či by bol signál dostatočný. SRO zatiaľ vysiela v DAB experimentálne.
Rozmýšľam nad týmito možnosťami:
1. Kúpiť nejaké wifi rádio a ďalej neriešiť. Som odkázaný na výrobcu a jeho prípadné aktualizácie.
2. Kúpiť wifi router s USB, kde pôjde dať OpenWRT, usb zvukovku a malé repráčiky. Niečo ako TL-WR902AC by mohlo v pohode stačiť. Toto som skúsil na inom routeri a nejako to šlo. Ako proof of concept, ovládanie cez ssh.
3. Kúpiť Raspberry Pi a malé repráčiky. Zvukovku by už malo mať.
Problém custom riešenia je design a user interface. Najmä Raspberry by potreboval nejaké hw tlačítka. Router jedno má, čo by prinajhoršom stačilo.
Ďakujem pekne.