Mail u sebe doma

Re:Mail u sebe doma
« Odpověď #165 kdy: 05. 11. 2021, 16:27:00 »
Ten report ukazuje presne na co, ze nekomu v Asii neslo 20 sekund prihlaseni pres web?
Usmevne...

Tak jasně.
https://downdetector.com/status/office-365/

Ahoj,

mail u sebe doma pro 2 a vice uzivatelu se jmenuje Microsoft/Office365.
https://365tips.be/en/how-to-create-your-own-office-365-tenant/

Stoji to podobne jako virtulka doma a je to bez starosti....

Zdravi tvuj,

Kapitan Varlatko

TakyPatrik

« Odpověď #166 kdy: 05. 11. 2021, 19:43:59 »
A která část toho Office 365 běží doma?

« Odpověď #167 kdy: 05. 11. 2021, 23:30:07 »
Vskutku úsměvné:
https://www.crn.com/news/cloud/-very-frustrating-microsoft-office-365-outage-hits-u-s-again

Ten report ukazuje presne na co, ze nekomu v Asii neslo 20 sekund prihlaseni pres web?
Usmevne...

Tak jasně.
https://downdetector.com/status/office-365/

Ahoj,

https://365tips.be/en/how-to-create-your-own-office-365-tenant/

Stoji to podobne jako virtulka doma a je to bez starosti....

Zdravi tvuj,

Kapitan Varlatko

« Odpověď #168 kdy: 07. 11. 2021, 20:18:09 »

Vy jste moc nepochopil, co tu řešíme, že?

TakyPatrik

« Odpověď #169 kdy: 09. 11. 2021, 08:48:02 »
Třeba to myslí tak, že když si nainstalujete Outlook, tak máte mail u sebe doma...  ;D

« Odpověď #170 kdy: 09. 11. 2021, 13:33:07 »
Existuje vůbec nějaký mail server, který vám ukáže, co se tam děje? Kdysi jsem spravoval exchange pro ožralé milionáře a tam není vidět vůbec nic. Jen stovky logů. Teď exchange na online office365 to samé. Když si nainstalujete munin na linuxu, tak to alespoň ukáže, že nějaké maily odcházejí/přicházejí na exim4 nebo postfix serveru.

« Odpověď #171 kdy: 10. 11. 2021, 14:41:32 »
Open Source Edition of Zimbra Collaboration :
https://www.zimbra.com/open-source-email-overview/

« Odpověď #172 kdy: 11. 11. 2021, 10:53:08 »
Nejak nevidim duvod proc provozovat server doma, kdyz si sluzbu muzu zaplatit a zit tak nejak bez starosti.
Pokud srovnam cenu za energi, hw, pripadne sw atd. tak jsem na cene nad licenci na zaklad u O365/M365.

To, ze nekdo ma potrebu provozovat si neco doma tak uplne nechapu, to mate asi pravdu.

Tvuj Kapitan Varlatko.

« Odpověď #173 kdy: 11. 11. 2021, 11:40:29 »
Nejak nevidim duvod proc provozovat server doma, kdyz si sluzbu muzu zaplatit a zit tak nejak bez starosti.
Pokud srovnam cenu za energi, hw, pripadne sw atd. tak jsem na cene nad licenci na zaklad u O365/M365.

To, ze nekdo ma potrebu provozovat si neco doma tak uplne nechapu, to mate asi pravdu.

Tvuj Kapitan Varlatko.

Co třeba proto, aby se to naučil a pak to mohl takovým varlátkům, co to pro ně je pár drobných, prodávat?
Gréta je nejlepší.

« Odpověď #174 kdy: 11. 11. 2021, 11:44:29 »
Abych se neco naucil, musim doma provozovat mail server?
Vy jste teda sama legrace.

Zdravi Kapitan Varlatko.

Tvuj Kapitan Varlatko.

Co třeba proto, aby se to naučil a pak to mohl takovým varlátkům, co to pro ně je pár drobných, prodávat?

« Odpověď #175 kdy: 11. 11. 2021, 12:20:06 »
Abych se neco naucil, musim doma provozovat mail server?
Vy jste teda sama legrace.

Zdravi Kapitan Varlatko.

Tvuj Kapitan Varlatko.

Ano, praxe je nejlepší škola. Já si tím zkouším nové technologie, nové postupy, mohu si dovolit experimentovat a mám lepší pocit, že to mám pod kontrolou. Zároveň vlastní email servery používám i jako sondy pro sledování plošných útoků, mám tak k dispozici daleko podrobnější data než mi poskytují hostované řešení. To se hodí např. pro hlášení spamerů providerům a hostérům.

Ber to tak, že jsou lidi, kteří v těch technologiích žijí a baví je to, kdyby je to nebavilo, asi to ani dělat nebudou. Je to stejné jak proč si někdo doma vaří, když si jídlo může objednat nebo si na něj zajít.

Jinak sice se tady mluví o provozování "doma", prakticky ale to bude mít řada lidí v DC, kde bude mít umístěné servery nebo si ty servery pronajímají a na tom to provozuji. Nemusí to znamenat, že mají na půdě umístěný notebook, na kterém jim běží emailový server.

JBB

« Odpověď #176 kdy: 11. 11. 2021, 12:32:20 »
Nějak nevidím důvod platit za službu kterou můžu mít zdarma, navíc v mé moci konfigurovatelnou a open source.
Nějaký konkrétní rozpočet?

« Odpověď #177 kdy: 11. 11. 2021, 12:53:05 »
Zdarma? Vy mate zdarma energie, konetkivitu  a HW...Muzu si u vas nahostovat par mining rigu a odebrat od vas nekolik serveru?

Cenik O365/M365 veci je na netu - zdarma k prohlednuti.

Pokud je tu averze k MS produktum, sluzbam muzu doporucit hosting u AWS nejakyho VMka s unix\linux like distribuci a na nem nejaky ten zdarma OpenSource.

Uz jen nastaveni bude trvat cirka na 5-8 hodin, teda pokud nebude vse default :D, ale chapu ten cas je zdarma, vzdyt jde o vas zivot a ten je preci zdarma.

Hosi, hosi doma hostovat cokoliv je opruz a rozhodne to neni zdarma :D

Pekny den ti preje Kapitan Varlatko.

Nějak nevidím důvod platit za službu kterou můžu mít zdarma, navíc v mé moci konfigurovatelnou a open source.
Nějaký konkrétní rozpočet?

TakyPatrik

« Odpověď #178 kdy: 11. 11. 2021, 13:08:50 »
Spotřeba mail serveru je pár max. desítek wattů. Konektivitu už doma snad všichni mají a tam se snad platí paušálně. HW spousta lidí už doma také má. Může to bežet třeba na NASu, takže náklady navíc jsou téměř nic.

To nastavení bude trvat stejně dlouho bez ohledu na to kde  ta VM běží.

Docela irelevantní argumenty, tvůj život musí být fakt opruz.

by_cx

• 279
    • Zobrazit profil
« Odpověď #179 kdy: 11. 11. 2021, 13:15:31 »
Citace
Uz jen nastaveni bude trvat cirka na 5-8 hodin, teda pokud nebude vse default :D, ale chapu ten cas je zdarma, vzdyt jde o vas zivot a ten je preci zdarma.

Je to něco za něco. Někomu těch 8h za to stojí a motivace mohou být různé. Mít kontrolu nad svými daty je silný argument pro kdekoho. Že pro tebe třeba ne nic neznamená.