Jen update, zkousel jsem osobne (ale pomerne kratky cas), pouze subjektivni postrehy, ktere neni treba extra napadat (jak je tu obcas zvykem):
1/Therapia Body XL Pro.
absolutne mi nesedla operka hlavy, zada nic moc (a to se to da prifukovat, neco jako v aute, jen je to na spatnym miste). zivotnost potahu bude miziva.
2/ Herman Miller Aeron
pusobive, je to postavene jako tank, verim zivotnosti, plus zaruka plus nahradni dily na eBay.
ten mesh je opravdu chladivy a snadno se cisti.
podle rozmeru postavy bych mel zkouset B, ale C jednoznace primerenejsi.
Bohuzel i pri mirnerjsim pohybu mi to delalo straslive veci u dolnich zad. Zkousel jsem to v prodejne, tak to nebylo moc spatnym nastavenim.
3/ Herman Miller Embody
vyrazne pohodlnejsi.
straslive operky rukou
mnohem mene "tank"
pouzivani zaklonene pozice v podstate potlacovane, operka hlavy mi tam opravdu chybela (ale lze koupit jinde).
pod rameny je to pomerne uzke, nejak blbe se mi to trefovalo do spatnych mist.
potah zasvinim ja nebo moje deti pomerne rychle, se neda sundat. Vymena dale zvysi astronomickou cenu.
typicke reci, jak se to nastrika "nano naterem" jsou pitomost.
v dolni cast pohodlne, super, jak se da prodlouzit dopredu, ale pochopitelne za ty penize jsem ocekaval zazrak, ktery jsem necitil.
3/ Steelcase Gesture
predvadeci kreslo uz melo nejaky problem, moc neverim zivotnosti (pry nedavno presunuli vyrobu do Mexika).
zaklonena poloha velmi pohodlna (da se poridit s operkou hlavy). operky rukou v tehle pozici skvele.
potah se pry s jistou namahou da "vyhackovat"
ale je to proste neprilis prodysna latka, rozhodne ne ekvivalent Embody
cena je takrka polovicni proti Embody, ale pricitaji "900 za dopravu a montaz?"
v klasicke pracovni pozici je to jen "tak tak OK, mozna" , tezko rict pri delsim sezeni, rozhodny vyrazne horsi nez Embody
4/ na jine kresla jsem zatim nenasel cas a uz na to moje zada zacinaji trochu spechat. (jsem do soucasneho kresla nacpat pametovou penu (cestovni polstarky) do nekolika mist, kde to melo uplne sileny tvar, takze prezivam.
chtelo by to pujcit gesture (pokud se skripenim zubu stravim tu cenu) a Gesture a porovnat to mezi sebou behm par dnu prace, ale nebylo to mozne.
Jinak EMbody v bazarech prakticky neni, Gesture nema smysl , z UK bazaru 2ndhnd (ktery jediny maji vetsi pocet tehle tridy kresel) to nakonec vyjde financne prakticky nastejne s autorizovanym prodejcem.
Plus ten 2ndhnd vypada podivne bez ohledu na chvalitebne recenze.