Lukas1500: Ono jde o různé situace: UPC použilo STA - souhlasím s Adolfem, za mladejch let jsem pro UPC tahal kabelovku - STA je nepoužitelné, stávalo se to, že UPC si udělalo vlastní rozvod a zdemontavalo společnou část STA, přeci už nebude potřeba. :-) Cetin použil kabel jiný - to je spíše omyl a nemělo by se stávat. Legislativně dneska je to tak, že vnitřní rozvod uvnitř domu je společnou součástí domu stejně, jako rozvod voda/plyn/elektrika. To platí se současným občanským zákoníkem a navazujícím nařízením vlády o požadacích na vybavení budov - pokud si realizátor vnitřního rozvodu předem nevyjedná vyloučení o společném vlastnictví a patřičné služebnosti na daný rozvod, tak se jím realizovaný rozvod uvnitř budovy stává automaticky součastí dané budovy a o jejím využití rozhoduje majtel budovy a ne ISPík, co to za své tahal (děkujeme za udělání, vypadněte, je zcela Vaše blobost, že jste si nevyjednali dopředu patřičnou smlouvu o smlouvě budoucí, jak požaduje ZoEK a OZ).
Velcí telco operátoři jsou korporace=tam občas rozum nechápe, co se děje. Často pak jde o dotační tituly, takže zasíťujeme pár samot a tím splníme, že si lízneme na pěkný balík... A upřimě, z dob ISP dělník, nedají se chápat ani koncoví uživatelé - mám je připojení přes padající wifi a dotáhnu jim až na hranici bytu optiku, tak je přesvědčit, že mají se připojit na tu optiku ta stejnou cenu a ne bezdrát za oknem - já bych ty lidi střílel....