to sa robi tak, ze sa zamestnas za minimalku .... (ked to nie menej ako minimalka teda).
Nerikas to spravne. V nasem oboru zcela urcite nemuzes pracovat za minimalni mzdu a nemyslim, ze IT firma bude mit jedineho zamestnance uklizecku. Zjisti si pojem "zarucena mzda".
jasne, to poznam, mozno tam bolo treba pouzit "minimalna IT mzda", ja som mal tusim ako IT tusim 6. triedu, stale to je okolo 1 tisic euro cca, nechce a mi to hladat. Ale ked ti ide o toto, tak to tiez nie je problem. Tie oficialne IT tabulky minimalnej mzdy su aj tak uplne smiesne.
ja mam dojem ze to vsetci strasne prezivaju, kazdy sa boji o zodpovednost a ze rucim majetkom pri szco - nikdy sa mi to nestalo - potom ze minimalne IT mzdy - nikto to neriesi, potom ze ci si pisem knihu jazd ked mam vo firme auto - absolutne nikto to nikdy neriesil mne sa zda ze sa tu ludia snazia vyrabat len problemy a prekazky, nikto nikdy nic po mne nechcel len zaplatit dane, to je cele.
aby sme sa rozumeli, ja nikoho nenahovaram na to aby to "osidil", ale to podnikanie na sro ako jednotlivec je jednoduchsie ako sa zda, ako uz vysvetlil kolega, nemusis byt vobec zamestnany, mozes to vykonavat ako konatel napriklad, tvoja firma nemusi mat ziadneho zamestnanca, byt zamestnanec je dobre len na to, ze si schopny vyplacat si z firmy pocas roka nejakou formou peniaze a nemusis cakat na danove priznanie a na vyplatenie dividend - ale technicky tvoja firma moze mat 0 zamestnancov a je to 100% legalne.
na zodpovednost za skodu si sprav poistku v Kooperative, ako som uz pisal, ja som poisteny na 100k, stoji to 600 euro rocne.
Knihu jazd si vklude pis, ked sa ti chce vypisovat ze si si isiel kupit rohliky do Albertu a presiel si s autom 2.5 kilometra. Kym si do nakladov davas "normalne" blocky a nevychadza ti ze najazdis na firemnej Fabii 5000 km mesacne ako stara mama nasho byvaleho premiera Matovica, tak si pre nejaku danovu kontrolu absolutne nepodstatny. O nejaku jednoosobovu SRO sa absolutne nikto nezaujima. Si pre stat prd vo vetre.