Tak ja mam podobny pribeh. Vystudavana prava, nikdy me to nebavilo, ale protoze jsem nevedel, co jineho bych chtel delat a zaroven nechtel vystridat pet ruznych VS a pak nedodelat zadnou, tak jsem se hecnul.
Nahodou jsem pak skoncil po skole v korporatu, ctyri roky se tocil na ruznych korporatnich pozicich, dokud jsem nepochopil, ze to nema budoucnost a zaroven me to zoufale nebavi.
Ve 30 jsem se zacal ucit JAVU (zpetne si rikam, ze jsem si mohl vybrat neco snazsiho). O rok pozdeji si nasel prvni praci java vyvojare v onom korporatu. Pul roku zpatky jsem pak odesel delat to same do jine firmy, kde jsem doted.
Pocitace me predtim nikdy nezajimaly, takze jsem na zacatku stezi tusil, co je prikazova radka, ale kdyz clovek chce, postupne se to douci. Musim rict, ze me to zacalo hodne bavit a i kdyz je znat, ze nemam skolu oproti jinym kolegum (obvykle maji vetsi prehled z ruznych dalsich oblasti jako site apod.), tak to zadna trageide neni.
Souhlasim s tim, ze to chce akorat toleranci na nepohodli, protoze je to misty dost zahul. Ale muze to stat za to
.