Zdravím,
tohle téma celkem zasahuje do mého života, tak jsem si tu musel založit účet.
Já jsem teď na VŠB - FEI na magisterském studiu na Řídících a Informačních systémech, plus na škole dělám i na nějakých projektech. Programování je tu taková všehochuť, je tady C, C#, ale nebere se to tolik jak třeba na Informatice. (Nejsou tu algoritmy atd.) Co ale můžu vyzdvihnout, tak ty PLCečka tu jsou na dost vysoké úrovni (je tu dost dobrá laboratoř PLC, teď se otvírala nová laboratoř, kde je Smart Factory 4.0 a takové srandy, to šlo zatím mimo mě), pak se tu učí LabView, to se tu dost používá v rámci zpracování obrazu.
Mikrokontroléry tu také jsou, nicméně aby se k tomu člověk více dostal, je třeba na tom dělat závěrečnou práci, v těch předmětech co jsem zatím měl to byl spíš takový průlet.
O Mechatronice toho moc nevím, mám tam jednoho kamaráda a rozhodně to není špatný obor, tak předměty tam jsou nastavené tak, že něco je z elektrofakulty, něco ze strojárny, problém je že na to FEI tolik nehledí a často měl kolize v rozvrhu, které musel řešit. Nicméně se studiem byl jako spokojen.
Pokud budete mít zájem vědět víc, stačí mi napsat do zpráv.