Klidně beru i nelogické / osobní důvody. Já bych třeba nechtěl používat Vue / Angular (o Svelte ani nemluvě), protože nesnáším ty jejich templaty s magickými atributy a proměnnými. Pro mě je to hrozná prasárna a radši kydat žumpu, než tohle. Ale beru, že je to prostě nějaký můj subjektivní názor a ne objektivní pravda a někdo jiný to může vidět přesně opačně.
Protoze Wicket a tyhletyto podobne me locknou do jejich systemu komponent, ktery se JA potom budu muset prizpusobovat, a navic se to proste uz nepouziva - vidam to jenom v korporatech na legacy projektech.
S Vue si muzu proste psat HTML kod - staticky web, jako se vzdycky delaval. Vlastne kdyz to reknu jinak, s Vue muzu delat to same, co bych delal s Thymeleafem ( a ja mam rad Thymeleaf ), akorat ze to muzu delat Client side, vcetne vsech vyhod, co z toho plynou, jako napr. to ze si muzu dynamicky realtime nacitat menici se data z Backendu.
Protoze to je hlavni nevyhoda Thymeleaf, ze jeto super az do bodu, kdyz potrebujes neco realitime updatovat na strance, coz teda ja potrebuju vzdycky. V ten moment stejne musis dotahnout jQuery a Mustache. Jenze Vue je prehednejsi a peknejsi nez pouziti jQuery a Mustache.
Navic s Vue si muzu dotahnout poradnejsi/peknejsi komponenty, a ruzne grafy, kdyz budu chtit. U tech komponent framewroku musim pouzivat jenom to, co je v tom k dispozici. U JS mam vyber nasobne vetsi. Budu si chtit treba pridat google maps a pracovat s tim a muzu. S Wicketem nemuzu.
Mohl bych delat kombinaci Thymeleaf a Vue, ale nevim proc bych to delal, kdyz to same co mi poksytne Thymeleaf mi poskytne i Vue. A muzu zredukovat jednu trchnologii pryc.