Jo jeste jsem zapomnel na jedno velke - spojene s tou obc. vybavenosti a to jsou DETI. Bud je vozite jako taxikar sem-tam, nebo kdyz jsou starsi tak musi busem. V 18ti (16ti) musi mit auto (nebo motorku). Kdyz chteji na lepsi skolu, dojizdi.
Hele děti sice nemám, ale kdyby chtěli do školky, tak jí mám v ulici, a kdyby do školy, tak to není o moc dál... Volba není jenom Praha a vesnice, jak to spousta lidí říká, je možné i maloměsto, bydlím ve městě 10.000 obyvatel a plná občanská vybavenost, do 1km od mého baráku je vlastně vše.
Máme kaufland, lidl, tesco, non-stop taxi, non-stop benzínku, dokonce i non-stop automat s hotovkami (to jsem neměl ani v Praze), autobusák, vlakové nádraží, na autobusáku je non-stop víc automatů na sladkosti než bylo v Praze, za barákem příroda, na městský úřad to mám blíž než v Praze, vlastně co se týká vybavenosti malého města, tak bych to klidně srovnal s pražským sídlištěm (kde jsem 30 let žil).
Někdy bych řekl, že ta vybavenost je i lepší, hlavně tu jsou dostupné obchody, já bydlel vedle nákupáku v Praze, a 90% obchodů s hadry, třeba pekařství se asi už v praze nerentuje.
Hodně rozvozu je tu zadarmo, což v Praze nebylo, nějakou hotovku nebo pizzu ti tu dovezou zadarmo po maloměstě.
Internet, v centru města na paneláku je asi 5 GSM a WiFi operátorů, 5G nabízí O2 a Nordic, mám 100Mbit, Vodafone nabízí 50Mbit, a pak WiFi.
Za řadovku na maloměstě jsem dal 3 mio před vánoci, hypo mám 9.000 Kč, mám 150m2, garáž, 2 parkovací místa, zahrádku.
Práce o barák, nejhorší je to v zimě, to se musí odklízet sníh + mám blbě zateplenou střechu, takže se mi tvoří rampouchy (zateplit střechu lze za 50.000 Kč, což asi udělám). Topím plynem, 3.000 Kč měsíčně, barák není zateplený.
Všeho všudy platím 15k měsíčně i s poplatky a vlastní garáží atd. Za to máte v Praze garsonku, já mám barák rozdělený na 2 byty, v kterých žiju sám a udělal jsem si posilovnu a wellness centrum.
Nějak po životě v garsonce v Praze fakt nestojí. Do Prahy si zajedu jednou za týden, to mi bohatě stačí, po práci z domova si zajdu do sauny nebo zaposilovat, po cestě metrem z kanclu a kupování si sraček na cestu ve špinavých okýnkách v Praze již netoužím, žil jsem to 15 let, vím že o nic nepřicházím...