Ahoj,
vystudoval jsem střední školu obor IT a příští rok bych měl nastoupit na vysokou školu elektrotechnického zaměření (čisté IT mě příliš nenaplňuje, proto jsem se rozhodl pro elektrotechniku). Bude to těžké, jelikož fyziku jsme měli jen jeden rok a elektrotechnické předměty jsme neměli vůbec, ale věřím, že mě to chytne - musím se o to aspoň pokusit. Jediné co mi k něčemu na elektrotechnice bude je znalost programování v C/C++, které mě v průběhu studia dost bavilo.
Podal jsem přihlášky na různé vysoké školy (VUT, UTB, VŠB, UPa). VUT tento rok opět odpustilo přijímačky, takže asi nemá cenu přemýšlet nad něčím jiným, než o VUT. Podal jsem si přihlášky na tyto obory: mikroelektronika a technologie, automatizační a měřicí technika, elektronika a komunikační technologie. Trochu mě mrzí, že jsem si ještě nepodal přihlášku na mechatroniku, ale to se nedá nic dělat.
Píšu sem proto, protože se nedokážu rozhodnout mezi: mikroelektronika a technologie nebo automatizační a měřicí technika.
Přijde mi, že mikroelektronika je více zaměřená na stavbu elektronických zařízení od návrhu až po osazení, detailní pochopení jednotlivých součástek, kdežto automatizační a měřicí technika je obor více zaměřený na robotiku, senzory, strojové učení, v magisterském studiu je i předmět zabývající se dynamikou a statikou (což bude asi právě souviset s tím robotickým pohybem).
Nedokážu se rozhodnout 😀 IT mě přestalo bavit hlavně proto, protože jsem chtěl vždycky všechno pochopit od totálního základu - kdežto IT je už budování něčeho dalšího na něčem již vytvořeném. S takovým myšlením by pro mě byla možná lepší strojařina, ale to je od mých znalostí z IT oboru přecejenom o dost dál, než elektrotechnika.
Takže mikroelektronika nebo automatizační a měřicí technika? Nevím. Ono je tam taky dost předmětů u kterých vůbec nevím co znamenají a o to je výběr ještě těžší.
Díky za jakýkoliv rady a připomínky