Aktuální MD rate pro korporáty

Re:Aktuální MD rate pro korporáty
« Odpověď #75 kdy: 30. 04. 2021, 13:08:45 »
coz mi vychazi jako 25.7% pro 70 000 liber.

Nicmene co si pamatuju, ze jsem si hral s tax kalkulatorem.
Nejak mi vyslo, ze pokud bych chtel pracovat zdalky (a byt tedy nuceny danovym rezidentem v ceske delnicke republice) a mit stejny cisty plat, jako holka se 70 000 librama, tak bych musel mit 105 000 liber.

v UK jsou razatne mensi zamestnanecke dane
Na PAYE 20% do 50 tisíc liber, pak 40%.

tralala5

« Odpověď #76 kdy: 30. 04. 2021, 13:43:33 »
pod 8-9k euro mesacne sa IT neoplaca robit, na kontrakt minimalne 450 euro denne, ceskym firmam sa vyhybat oblukom o slovenskych ani nehovorim

tralala5

« Odpověď #77 kdy: 30. 04. 2021, 13:46:50 »
najlepsie je brat okolo stvrt mega mesacne a nakupovat vsetko v nemecku, ceske obchody su uplne predrazene, ja neviem kto kupuje veci v CR ked jednoduchy search na nemecky amazon je vela krat omnoho lacnejsi. V CR kupovat len rohliky a pivo, vsetko inak dovoz.

nehalem

« Odpověď #78 kdy: 30. 04. 2021, 14:29:51 »
Co mna osobne este dost brutalne irituje je, ze ked uz sa dopracuje na mzdu 80-90k a viac, tak uz od teba tak nejak automaticky ocakavaju nie len, ze budes programator, aspon ja dostavam s uplnou samozrejmostou devops tasky a nikomu to nepride divne, do toho pisanie dokumentacie a podobne picoviny. A keby som povedal, ze na konfiguraciu nejakeho serveru, kubernetu, dockeru a tak sa mozem vysrat, na to ma byt admin alebo devops tym, tak este budem ja za neschopneho. Tu proste je to 100 rokov za opicami a delba prace je tu neznamy pojem a blbci si myslia, ze 100k su tak zazracne prachy, ze by som snad mal este varit kavu papalasom.

nehalem

« Odpověď #79 kdy: 30. 04. 2021, 14:31:46 »
pod 8-9k euro mesacne sa IT neoplaca robit, na kontrakt minimalne 450 euro denne, ceskym firmam sa vyhybat oblukom o slovenskych ani nehovorim
Je naozaj ten kulturny rozdiel medzi CSR firmami a tymi so zapadu naozaj tak priepastny? Myslis, ze ani firmy ako ESET, Seznam, Kiwi, z bank napr. FIO nie su dobri zamestnavatelia, resp. ze na zapade je to stale priepastny rozdiel v kvalite?

tralala5

« Odpověď #80 kdy: 30. 04. 2021, 14:43:56 »
Je naozaj ten kulturny rozdiel medzi CSR firmami a tymi so zapadu naozaj tak priepastny? Myslis, ze ani firmy ako ESET, Seznam, Kiwi, z bank napr. FIO nie su dobri zamestnavatelia, resp. ze na zapade je to stale priepastny rozdiel v kvalite?

to zalezi, ale sam si to popisal ako to je ... ja nehovorim ze aj tam to je na prd, ale je to iny pristup proste, je to inde ten trh cely, v nemecku alebo kde by sa ti na to vysrali, tam ta delba prace funguje lepsie, tuto na to nie su zvyknuty ludia este by som povedal, ono na sracky narazis hocikde, ja mam na moju pracu asi fakt stastie alebo co, sa v robote samonavigujem, call co mam s mojim nadriadenym je o tom ze poviem co som robil vcera a co planujem robit dnes a jak to ide, on ma ani moc nemenezuje, ja si to tu proste riadim sam, on je tam ako nejaka osoba ktora ma zastituje ale ako foter uz ani nema zmysel ma nejako buzerovat, radsej to tam odkyva a ide sa hrat so synom ... minule mi hovoril ze stvrtky je off lebo sa mu chce viac venovat, si zober ze toto by si navrhol niekde v CR / SR by na teba pozerali jak na puka, tuto proste povedal ze to tak chce no tak to tak ma, co mu firma povie ze nie musis byt aj vo stvrtok? Tak by daleko nezasli, na zapade to uplne inac beru tieto veci

« Odpověď #81 kdy: 30. 04. 2021, 14:52:15 »
A nejsi ty z HR? Tem vzdycky rada tehle veci prijde "normalnich"

Pure Storage je predevsim firma, co si na neco hraje.
Ma to 3 - 4 000 zamestnancu, ale korporatni bulshit je tam na urovni top100

Nabrali se tam managery z obrovskych korporaci a je neuveritelny, co dokazali s byvalym startupem udelat. By byla skvela diplomka, kdyby nejaky student udelal zevnitr sociologickou studii.

A na to jsi přišel jak, že bych měl být z HR? Normální mi to přijde z pohledu jiných velkých firem, ve kterých jsem za posledních pár let pracoval, ať už na ičo nebo jako zaměstnanec. Je tu téma o ohodnocení v korporacích, tak jsem popsal situaci firmy, kde pracuji jako vývojář, protože mi přijde, že Pure Storage na poměry zaměstnání v ČR není v tomto ohledu vůbec špatné. Stejně tak jsem uvedl na pravou míru proces náboru, který se to probíral.

Ad druhá část, to co s bývalým startupem udělali je to, že ho proměnili ve velkou firmu, co jiného by z něj měli udělat? A že firma o x tisících zaměstnanců funguje jinak, než startup o dvaceti lidech, by asi pro nikoho nemělo být úplné překvapení.

tralala5

« Odpověď #82 kdy: 30. 04. 2021, 14:53:25 »
problem klasickej ceskej / slovenskej firmy je ten ze to je vela krat pobocka zahranicnej firmy ktora tu nabrala lacnejsich ludi, vo vedeni mas partu vycurancov ktori si tam mastia brucha a lezu do zadku zahranicnym aby ich tam este viac povysili alebo co a robia clonu medzi otrokmi a zahranicnymi majitelmi

toto je najcastejsi format

potom druhy model ze to je cisto ceska / slovenska firma a tam to je este horsie lebo tam uz to zdieracstvo ide na plne obratky :D

potom tam mavas nejakeho cecha / slovaka ktory je workoholik a drzi ta v robote do vecera a nahana ta na terminoch jak zdutu kozu a neda ti bonusy a vyjebava s tebou proste

Ja nic proti Cesku a Cechom nemam, studoval som tam a vratil som sa na Slovensko (a medzitym som bol v zahranici), ale co mam znamych / znameho ktori robi IT v Cechach tak nema na Cechov ani jedno mile slovo, ze to su najvacsi hadi ked su na menererskych poziciach, to by si neveril tie story co vzdy da. Ze by sa najradsej odpratal prec ale uz je zvyknuty na Prahu atd ale ze cesky IT proste horor akokolvek sa na to pozries.

Ono to je vsetko OK viac menej ked si mladsi, ale akonahle mas 35+ a chces nieco kludne, teple a dobre platene tak ked nie si menezer a nemas to pod palcom tak vzdy je nad tebou nejaky vycuranec ktory ta drzi za gule a zacne ti z toho hrabat po case aj tak.

Idris

• 2 286
    • Zobrazit profil
« Odpověď #83 kdy: 30. 04. 2021, 15:03:01 »
coz mi vychazi jako 25.7% pro 70 000 liber.
v UK jsou razatne mensi zamestnanecke dane
Na PAYE 20% do 50 tisíc liber, pak 40%.
Tohle jsou jen daně, k tomu se platí ještě pojištění.

tralala5

« Odpověď #84 kdy: 30. 04. 2021, 15:04:11 »

Nabrali se tam managery z obrovskych korporaci a je neuveritelny, co dokazali s byvalym startupem udelat. By byla skvela diplomka, kdyby nejaky student udelal zevnitr sociologickou studii.

A na to jsi přišel jak, že bych měl být z HR? Normální mi to přijde z pohledu jiných velkých firem, ve kterých jsem za posledních pár let pracoval, ať už na ičo nebo jako zaměstnanec. Je tu téma o ohodnocení v korporacích, tak jsem popsal situaci firmy, kde pracuji jako vývojář, protože mi přijde, že Pure Storage na poměry zaměstnání v ČR není v tomto ohledu vůbec špatné. Stejně tak jsem uvedl na pravou míru proces náboru, který se to probíral.

Ad druhá část, to co s bývalým startupem udělali je to, že ho proměnili ve velkou firmu, co jiného by z něj měli udělat? A že firma o x tisících zaměstnanců funguje jinak, než startup o dvaceti lidech, by asi pro nikoho nemělo být úplné překvapení.

Toto je pravda, vzdy si ludia myslia ze startup bude startupom na vzdy. Naivne predstavy ze to zostane vsetko rovnake, budu si tam robit co chcu, ziadne procesy atd ...

V jednej firme sa to rozpadlo na tom, ze vyvojari chceli free-cool-in startup do nekonecna ale firma ktora sa rozrasta musi skorporatniet, takze kecy o "3-4k zamestnancoch ale 100% korporatnom bs" su odveci, pretoze ziadny startup o 4k ludoch neexistuje.

« Odpověď #85 kdy: 30. 04. 2021, 15:07:28 »
tak pokud nekdo dokazuje "standardnost" neceho, co je ocividne uchylka, tak bud je to autor/provozovatel te uchylky.

Nebo jeho zkusenosti proste nesahaji daleko.

« Odpověď #86 kdy: 30. 04. 2021, 15:17:04 »
Tak ono je to ...ruzne...

Co to bylo za reditelku, co prohlasila ze HP je startup?

Jinak teda neni mi jasne definice startupu, jsem si vzdy rikal, ze je to faze, kdy to neni o  ziscich, protoze je to o obsazovani trhu... Pure storage od pocatku existence nebylo v cervenych cislech. A soucasne jejich akcie rozhodne nerostou. (to sleduju protoze blbec nejaky ty akcie vlastim).

3000 zamestnancu je pro mne mala firma. Pokud se ve firme vytvori obrovska managerska vrstva, co jenom parazituje, organizuje dny neurodiverzity, a kazdy den rozesila pestrobarevne emaily s newsspeakem...
Naimplementovava se tercialni infrastruktura typicka pro firmy 50x vetsi , ale necha se to na oddelenich o par lidech..
A soucasne  na podzim kazdeho roku se vycerpa budget a potom se nahonem odvolavaji skoleni a prepracovaji se roadmapy pro nasledujici rok...

takze jo, firma nemuze byt startup naveky, ale ...

Toto je pravda, vzdy si ludia myslia ze startup bude startupom na vzdy. Naivne predstavy ze to zostane vsetko rovnake, budu si tam robit co chcu, ziadne procesy atd ...

V jednej firme sa to rozpadlo na tom, ze vyvojari chceli free-cool-in startup do nekonecna ale firma ktora sa rozrasta musi skorporatniet, takze kecy o "3-4k zamestnancoch ale 100% korporatnom bs" su odveci, pretoze ziadny startup o 4k ludoch neexistuje.

« Odpověď #87 kdy: 30. 04. 2021, 15:34:53 »
korekce" Pure storage nikdy nebylo v CERNYCH cislech.

tady se tady na foru editovat uz odeslane zpravy?

Tak ono je to ...ruzne...

Co to bylo za reditelku, co prohlasila ze HP je startup?

Jinak teda neni mi jasne definice startupu, jsem si vzdy rikal, ze je to faze, kdy to neni o  ziscich, protoze je to o obsazovani trhu... Pure storage od pocatku existence nebylo v cervenych cislech. A soucasne jejich akcie rozhodne nerostou. (to sleduju protoze blbec nejaky ty akcie vlastim).

3000 zamestnancu je pro mne mala firma. Pokud se ve firme vytvori obrovska managerska vrstva, co jenom parazituje, organizuje dny neurodiverzity, a kazdy den rozesila pestrobarevne emaily s newsspeakem...
Naimplementovava se tercialni infrastruktura typicka pro firmy 50x vetsi , ale necha se to na oddelenich o par lidech..
A soucasne  na podzim kazdeho roku se vycerpa budget a potom se nahonem odvolavaji skoleni a prepracovaji se roadmapy pro nasledujici rok...

takze jo, firma nemuze byt startup naveky, ale ...

nehalem

« Odpověď #88 kdy: 30. 04. 2021, 15:53:28 »
Ako ja chcem povedat tolko, vzhladom na to kolko znalosti musi mat dnes aj ten priemerny programator v hlave, s cim vsetkym musi byt oboznameny, vsetky tie klaudy, dockre, kubernety, kafky, akky, grafany, infuxy, hadoopy, sparky, a desiatky dalsich veci, nehovoriac o tom, ze musi vediet obstojne programovat a vediet frameworky, unit test frameworky a zas milion veci, plus znalosti CS, tak tie mzdy su vysmech, preco by som mal dostat 1.5 - 2 nasobok mzdy predavacky alebo robotnika s ucnovkou, ked to usilie a intelektualna kapacita ktoru kazdy den davam zamestnavatelovi je nie 2x ale 10-15-20x vacsia? Preco nemam aspon 10x vacsiu mzdu? Nieco tu smrdi.

Ked sa to podnikatelom a manazerom nezda, preco si to neskusia? To iste plati pre tych zavistlivych blbeckov, ked berieme "penize za nic" preco aj oni neberu peniaze za nic? Ved nic nerobit vedia nie? Alebo ze by to bolo predsa inak? Mna CSR a vychodna Europa zacina fakt velmi, ale velmi srat, tu je to vsetko same rovnostarstvo a ked mne zdochla koza tak musi aj susedovi, inac to je proste nespravodlive. Namiesto toho aby ludi priali a boli radi, ze sa im rodia nadani a talentovani ludia a ze su sikovni, tak tu ta zaslapu do zeme len preto, ze si lepsi, nadanejsi, v USA ta podporia vsetci ti hovoria aby si do toho siel, vyuzil potencial, tu sa ti vysmeju, povediat ti, ze si mudrlant, biflos, knihomol a snazia sa ta zhodit, lebo sa boja, ze by si naozaj bol lepsi a ze sa budes mat lepsie a to je v nasej kulture najvacsi, najsmrtelnejsi hriech, tu musi podla vacsiny debilov kazdy zrat hlinu a zit v biede a kto ma peniaze, ten si na 100% nakradol, je podvodnik, zlocinec, mafian aj ked im 1000x ukazes, ze vsetko si nadobudol poctivou, tvrdou pracou a rokmi studii a odopierania si. NASRAT! Uz z principu ma uraza platit co i len cent/korunu na daniach takejto zberbe, tejto neprajnej spodine ktora sa mi najprv celu ZS/SS smiala, ze sa dobre ucim, ze sa zaujima o pocitace, bol som pre nich iba na smiech, dnes sa mozem smiat ja, ked vidim tie prepite alkoholicke trosky, ktore nenavidia svoju pracu za 600e v hrubom za pasom a ja si zijem lepsie, ale stale ani zdaleka tak dobre ako by som si zasluzil na zaklade vynalozeneho usilia.
« Poslední změna: 30. 04. 2021, 15:58:48 od nehalem »

tralala5

« Odpověď #89 kdy: 30. 04. 2021, 15:57:57 »
Ako ja chcem povedat tolko, vzhladom na to kolko znalosti musi mat dnes aj ten priemerny programator v hlave, s cim vsetkym musi byt oboznameny, vsetky tie klaudy, dockre, kubernety, kafky, akky, grafany, infuxy, hadoopy, sparky, a desiatky dalsich veci, nehovoriac o tom, ze musi vediet obstojne programovat a vediet frameworky, unit test frameworky a zas milion veci, plus znalosti CS, tak tie mzdy su vysmech, preco by som mal dostat 1.5 - 2 nasobok mzdy predavacky alebo robotnika s ucnovkou, ked to usilie a intelektualna kapacita ktoru kazdy den davam zamestnavatelovi je nie 2x ale 10-15-20x vacsia? Preco nemam aspon 10x vacsiu mzdu? Nieco tu smrdi.

pretoze z pohladu externistu len sedis na zadku cely den pri pocitaci. Preco ma pekar ktory dava ludom jest 1000x menej ako nejaky basketbalista v NBA? Preco ma ucitelka 10x menej ako politik co len mele tou svojou tlamou?

Praca sa nehodnoti tym ako si prospesny, to nikoho nezaujima.