Ako ja chcem povedat tolko, vzhladom na to kolko znalosti musi mat dnes aj ten priemerny programator v hlave, s cim vsetkym musi byt oboznameny, vsetky tie klaudy, dockre, kubernety, kafky, akky, grafany, infuxy, hadoopy, sparky, a desiatky dalsich veci, nehovoriac o tom, ze musi vediet obstojne programovat a vediet frameworky, unit test frameworky a zas milion veci, plus znalosti CS, tak tie mzdy su vysmech, preco by som mal dostat 1.5 - 2 nasobok mzdy predavacky alebo robotnika s ucnovkou, ked to usilie a intelektualna kapacita ktoru kazdy den davam zamestnavatelovi je nie 2x ale 10-15-20x vacsia? Preco nemam aspon 10x vacsiu mzdu? Nieco tu smrdi.
Ked sa to podnikatelom a manazerom nezda, preco si to neskusia? To iste plati pre tych zavistlivych blbeckov, ked berieme "penize za nic" preco aj oni neberu peniaze za nic? Ved nic nerobit vedia nie? Alebo ze by to bolo predsa inak? Mna CSR a vychodna Europa zacina fakt velmi, ale velmi srat, tu je to vsetko same rovnostarstvo a ked mne zdochla koza tak musi aj susedovi, inac to je proste nespravodlive. Namiesto toho aby ludi priali a boli radi, ze sa im rodia nadani a talentovani ludia a ze su sikovni, tak tu ta zaslapu do zeme len preto, ze si lepsi, nadanejsi, v USA ta podporia vsetci ti hovoria aby si do toho siel, vyuzil potencial, tu sa ti vysmeju, povediat ti, ze si mudrlant, biflos, knihomol a snazia sa ta zhodit, lebo sa boja, ze by si naozaj bol lepsi a ze sa budes mat lepsie a to je v nasej kulture najvacsi, najsmrtelnejsi hriech, tu musi podla vacsiny debilov kazdy zrat hlinu a zit v biede a kto ma peniaze, ten si na 100% nakradol, je podvodnik, zlocinec, mafian aj ked im 1000x ukazes, ze vsetko si nadobudol poctivou, tvrdou pracou a rokmi studii a odopierania si. NASRAT! Uz z principu ma uraza platit co i len cent/korunu na daniach takejto zberbe, tejto neprajnej spodine ktora sa mi najprv celu ZS/SS smiala, ze sa dobre ucim, ze sa zaujima o pocitace, bol som pre nich iba na smiech, dnes sa mozem smiat ja, ked vidim tie prepite alkoholicke trosky, ktore nenavidia svoju pracu za 600e v hrubom za pasom a ja si zijem lepsie, ale stale ani zdaleka tak dobre ako by som si zasluzil na zaklade vynalozeneho usilia.