Po 2 letech na Macovi jsem nejak postupne zjistil, ze mi chybi na plose ikonky ruznych her, kere si obcas muzu spustit a zahrat, a taky vsechny ty aplikace na ktere jsem byl zvykly.
Koupil jsem si XBox, ale neni to ono, skoro na tom nehraju.
Tak si rikam, ze bych presel zpatky na Windows. Mac neni spatny, ale ma to i dost nevyhody. Zejmena jsem si dodnes nezvykl na system oken, a dalsich par veci, ktere mi prijdou docela hloupe udelane. Nepotvrdilo se mi ani to, ze se to nemusi restartovat - musim restartovat kazdy den, protoze jinak to zacne blbnout. Nepotvrdilo se mi ani to, ze to nebude potreba preinstalovat - ja uz se tesim az udelam novou instalaci, protoze mi tady nejake veci blbnou. V systemu jsou ruzne male bugy. Atp. Zadna hruza, ale proste system bez chyb to taky neni.
Presli jste nekdo z PC na Mac a potom zase zpet na PC? A jestli jo tak proc?
Vženil jsem se do Mac positive rodiny. Takže byla otázka času, než mi na stole přistane jablko. Což se stalo, a mám "svůj" macbook, cca pět let.
Zkušenosti:
Když jedu do práce, vezmu si ho do kabely. Je robusní, pohodlný, spolehlivý. Měl jsem nějaké problémy s rozchozením dockeru, ale to se podalo. Po té, co jsem si ho nastavil aby vypadal jako GnomeShell, tak užívání je jak si předdstavuju.
Stalo se mi, že se tam něco kousne, takže jednou za čas - měsíc?, restartuji. Že tam nejdou Windows hry, tak to je tak nějak pochopitelné.
Aniž bych zabíhal do podrobností, tak MacOS je Windows jak by měl být správně. Správný způsob instalace aplikací, správný způsob nastavení, správný způsob ovládání, správný způsob všeho (mírná nadsázka).
Důvod, proč zůstávám na Linuxu je čistě pohodlí. Mám Linux rád, a dělá se mi v něm dobře. Vyladěnost MacOS oproti Linuxu (třeba MacOS má v terminálu cmd-c, cmd-v - stejně jako jinde; zatímco Linux má v terminálu ctrl-shift-c, ctr-shift-v, drobnost, ale stejně) - je tak malá, že to nestojí za námahu. A spíše ocením open-sourcovitost Linuxu. Ale třeba se to časem změní.
Takže za mě, je možné, že se časem přesunu na furt do MacOS, a nebo taky ne. Že bych se ale vrátil zpět k Windows, to si opravdu nedovedu představit. Vzhledem k tomu, že aktuálně na Windows dělám, tak snad jsem stále v obraze, tak pro mne má pověst systému, který všechno dělá blbě. Jaké skvělé nápady (COM, .NET, PS), a vždycky je to totálně zazděný nějakým hloupým rozhodnutím.
Můj žebříček:
- MacOS pro uživatele
- Linux pro technoidy
Že by někomu mohl vyhovovat (vyhovovat, ne smířit se, zvyknout si) Windows, pro to nemám vysvětlení.