Jak píše kolega mezi námi - česká klávesnice má dvouřádkový enter, takže sorry jako.
1) pro mé fungování je numerická klávesnice naprostá zbytečnost. navíc se mi s vycentrovanou klávesnicí funguje daleko lépe
2) viz. první věta
3) jediná multimediální klávesa, kterou nějak používám je, PrtScr a to ještě v režimu, že screen ukládám (ve Win10 klávesová zkratka Win + PrtScr (takže v tomtoo případě ještě přidržím Fn stejným prstem a jsem s tím OK))
4 + 6 7) Fn-lock nemám potřebu používat. sám píšeš o pracovním používání, takže si to s ustavičně zapnutým Fn-lock krapet protiřečí
5) asi jsem divnej, ale v tomhle nevidím žádný problém
1) Však jsem psal, že je to věc vkusu.
2) Pokud má česká klávesnice vysoký enter, tak fajn, pořád to není věc, kterou lze přímo vytknout.
5) Jak se v F-klávesách orientuješ bez pohledu na klávesnici, když nejsou oddělené?
4, 6, 7) Myslím, že chápu problém. Hádám, že příčina nedorozumění bude v tom, že tento model má ten Fn přepínač defaultně zapnutý tak, že platí F1-F12. Takže zapnutí FN-locku považuješ za trvale zapnutí multimediálních kláves.
U většiny modelů (přes různé výrobce) to dneska funguje tak, že defaultně jsou zapnuté multimediální klávesy a Fn-lock aktivuje ty F1-F12. Tak to myslím já.
A k tomu nedorozumění jsem příspěl já - přehlédl jsem, že tento DELL má Home a End mezi F-kovými klávesami. Takže pokud máš zapnutá F-ka, tak jedeš Home a End bez Fn.
Můj DELL to má bohužel tak, že Home a End jsou mezi multimediálními. Takže po zapnutí Fn-locku na F-kové klávesy musím k Home a End přistupovat přes Fn.
Takže můj bod 7) je omyl, to má tvoje klávesnice v pořádku.