1. Dělal bych to jako Ty. Spotřebu bych očekával rozhodně do 50W, v klidu bych čekal 20W
2. Ne zcela chápu otázku. Zdroj má ztráty, takže na vstupu bude vždy víc energie než na výstupu. Když je na výstupu 502, bude na vstupu (řekněme) 55W. Není to ale takhle jednoduché, i když pro tyhle účely to stačí.
3. Nechce se mi po ránu počítat, ale zní to logicky :-)
4. Pozor na přemíru výkonu zdroje! Když budeš mít sestavu, která bude žrát 350W a dáš tam 750W, zatížíš zdroj na cca 50% a zdroj bude mít nějakou účinnost (řekněme 92%). Když budeš mít ale zdroj 1000W, tak bude zatíženej jen na cca 30% a účinnost může být třeba jen 87%. Účinnost zdrojů v různých zátěžích udává specifikace "
80 Plus".
Pokud budeš teda mít sestavu se spotřebou řekněme 25W, tak jakejkoliv ATX zdroj bude pracovat v oblasti kolem 10% zátěže nebo míň a když se podíváš na 80 Plus, tak zjistíš, že i při 25% stojí účinnosti za prd. Jediný, co stojí za zmínku je Titanium , kdy i při 10% zátěže je účinnost 90%, ale ten zdroj vyjde na takový prachy, že se jeho koupě absolutně nevyplatí v porovnání s vyššími náklady na provoz horšího zdroje (i 24/7 dlouhodobě - to si můžeš přibližně spočítat).
Možná by stálo za to podívat se po něčem jako PicoPSU nebo jestli není deska, kterou lze napájet adaptérem od notebooku nebo 12V. Intel takový desky kdysi dělával, možná i jiní výrobci. Disky se pak napájí z desky, která má na sobě měnič a konektory s napájením.
5. UPS... počítačovou doma nemám, mám jen aktivně chlazenou větší, která má baterii externě. Mám 90Ah baterii a očekávám, že mi automatickej kotel na uhlí pojede 20 hodin (dmychadlo cca 20W, dvakrát do minuty na pár sekund šnek cca 120W). Tahle UPS má výhodu, že je jedno, jak velkou baterku k ní připojíš. Chceš kapacitu jak prase, dej tam tři 90Ah a pojede Ti to týden... Akorát UPS stála 3500Kč a baterka to samý...