Ak to chces mat spravene trochu normalne, tak nechas UPSku trochu nabit, nez dovolis do OUTletov pustit energiu, az sa ti nestane to, ze ti zacne pc/server/hocico nabiehat, v zapeti vypadne elekttrina, a nez sa zariadenie korektne shutdowne, je natvrdo vypnute lebo prazdne baterie ...
Zmysel to ma, ak ma zariadenie korektne nabehnut a zase zhasnut, a nejedna sa o nejake tupe zariadenie, ktoremu to je jedno ...
Pokial ma pamet neklame, mali sme to takto spravene aj my (robil som pre jedneho ISP).
Po vypadku prudu nabehli UPS, ak spadli pod urcitu uroven, nabehli diesel generatory, ktore bezali aj pocas nabehu prudu (Zamedzenie opakovanym kratkym vypadkom), pokial sa UPSky nedostali zase na nejaku uroven.
UPSku si mozes nastavit ako sa ti paci. Nech ma UPSka vydrz 90 minut.
Mozes ju dat dolu pri 80 minutach, a nechas si rezervu na kratsie nabitie pocas obnovy elektriny.
Mozes ju dat dolu pri 90 minutach, a budes cakat dlhsie, nez sa nabije aspon na 10% ..
Mozes ju dat dolu pri 90 minutach, a zapnut OUTLEty okamzite po nabehu prudu, ale taky server sa ti pri starte a opakovanom vypadku prudu velmi nepodakuje ...
Mozes ju dat dolu pri 60 minutach, a mas dostatocne rezervy pri opakovanom preblikavani prudu ...
(zalezi aj do toho, ci UPSke mas fyzicky pristup, a ked vidis, ze elektrike sibe, tak to nechas dolu rucne, nez sa to ocividne spameta, alebo sa jedna o autonomny subjekt, kde to nevies operativne rucne zariadit).