bohuzel jeste jsem nevidel android tablet co by nebyl po roce na vyhozeni.
petiletejch zcela funkcich ipadu celkem hodne.
mozna jsem mel smulu, ale kdyz mama chtela tablet nebylo co resit...
Naprosto stejná zkušenost - a to jsem nekupoval v androidu žádný lowend
Co s těmi tablety děláte? Za mě jsou požadavky na hardware - pokud teda nehraju hry - o dost nižší než u telefonu.
Na svém telefonu mám totiž za největšího žrouta navigace (google, waze..) a vůbec celý systém android auto(ano, po připojení k autu a načítání všech těch věcí se telefon s procesorem střední třídy a 4 GB RAM slušně zadýchá) -- u tabletu netřeba. Rovněž různých sport trackerů, integrací s hodinkami atd. je tablet ležící přes den v ložnici v šuplíku ušetřen. Stejně tak nemusím mít několik komunikátorů, ty s sebou taky nosím v kapse v telefonu. Ta placka z 95% slouží jako přehrávač youtube/stažených videí/neflix/IPTV, web prohlížeč, fotky, čtečka pdf/epub, dětský koutek s malovací aplikací ;-) a.. to je skoro všechno.
Nikdy se mi nestalo, že bych tablet do roka měl potřebu vyhodit, mám několikátý a naopak proti mobilům mají o dost větší "morální" výdrž.
Aktuálně nějaký huawei mediapad T, koupený ca před 2 roky?, 10" IPS displej, ze kterého se vcelku příjemně čte (pro mne hodně důležité kritérium při výběru), 4 GB RAM, CPU nevím, ale stačí to na výše zmíněné s prstem v nose a nevidím důvod, aby to ještě třeba 2-3 roky v pohodě nechodilo (pokud to neodejde na nějaké kurv*tko, nezasáhne malý crash tester nebo globální politika -- ale zrovna u toho tabletu by se i případné odříznutí od googlu dalo přežít
.