a docela mi z toho jde hlava kolem, hlavně jaký standard má přednost před kterým, jakém musí být rezistory. Hlavně je i celkem k podivu, jak to celém může fungovat při takovém množství kombinací (redukce, využití Datových pinů, podpora BC,PD)
Právě, že to moc interoperabilně nefunguje. Jediné interoerabilní řešení je nativní TypeC napájení 5V/1,5A a 5V/3A a USB Power Delivery, jenže tyhle všechny standardy vyžadují kabely s konektory typu C na obou stranách a to (prozatím) nemají spotřebitelé rádi - stačí otevřít libovolný e-shop, zadat do vyhledávače "USB Type C kabel" a objeví se miliony kabelů s konektory typu A na jedné straně.
Zřejmě myslíš rezistor mezi V_Conn a CC na c straně. To nemám možnost změřit. Ona je tam možnost i hodnota R_a (1000 Ohm / 20%)
Vconn na straně A není, tam je Vbus. Musí tam být dva pull-up rezistory Rp z Vbus na kontakty CC1 a CC2 v Type C zásuvce. Tím se zařízení na druhé straně kabelu dozví, že je připojeno k Downstream Facing Portu a jak je orientován konektor v zásuvce. Hodnota Rp určuje jeden ze tří napájecích režimů (USB default, 1,5A nebo 3A - pro všechny kabely Type A to Type C je předepsána hodnota USB default, neboli 500/900 mA)
Vzhledem k tomu že redukce se zásuvkou typu C je explicitně zakázaná, nebylo by velké překvapení, kdyby její výrobce projevil svou kreativitu a rozhodl se, že radši osadí rezistory Rp s hodnotou pro režim 1,5 A nebo dokonce 3 A.
Mám pocit, že by problém mohl být směrovat s tím, že telefon čeká komunikaci na CC pinech na kabelech které je mají (což si myslím že 2.0 - C nemají), ale na druhém konci lze se domluvit jen přes D+,D-.
Pin CC musí být zapojen na každém konektoru typu C. Je to jediný způsob, jak zařízení detekuje zapojení konektoru, jeho orientaci, a zda je na druhé straně Downstream Facing Port (na drátu je pullup odpor) nebo Upstream Facing Port (na drátu je pulldown odpor).
Každopádně: jaký je rozdíl mezi USB-3.0-C kabelem (se kterým jde 9V) a USB-C kabelem s redukcí...? napadá mě jedině ten odpor (případně divné zakončení po použití redukce), ale nemám možnost jak změřit.
USB 3.0 a USB 2.0 nehraje vůbec žádnou roli, telefon zřejmě nemá zapojené SuperSpeed linky. Jediná součástka v kabelu Type-A to Type-C je právě rezistor Rp mezi Vbus a CC. V té pasivní redukci taky zřejmě nebude nic dalšího.
Například při nabíjení z powerbanky se nabíjí podivným napětí 6.6V (1.4A). "Divným proto", že nikdy dřív jsem toto napětí u USB neviděl a že by mi dávalo smysl, aby to běželo přes 9V ....
Tohle může být buď měkká powerbanka, která se snaží o 9 V, ale nedaří se, nebo může jít o Programmable Power Supply, kdy se napětí přizpůsobuje tak, aby v mobilu nemusel být žádný další měnič.