A to vůbec nezmiňuji fakt, že když už si pro to policie přijde, tak v době, kdy má dostatek podkladů, které by ji patrně stačily i v případě, že byste odmítl spolupracovat. Takže byste si moc nepomohl, ale spíš uškodil.Jak říkám. Pro domácí použití mi přijde šifrování jako naprosto zbytečná obstrukce. Sobě nepomůžu, jen se s tím bude blbě pracovat. Nejen při správě, ale i při použivání, protože to bude na tom atomu viditelně zpomalovat.
Vondra: Spíš než atom bych doporučil Bobcat. Spotřeba o moc horší nebude, výkon lepší o něco bude a počet sata portů větší, navíc maj desky k dispozici více portů na rozšíření o další řadiče.
Co znemaná "prakticky"?
Osobně jsem dospěl k názoru že šifrovat všechna uživatelská data rozhodně není od věci. Např. ne vždy máte možnost smazat data na disku který reklamujete a pokud "jenom" shořela elektronika je klidně možné že po její výměně budou volně přístupná (teď jsem dva takové disky reklamoval).
Souhlasím. Pro případ reklamace to má využití. Jindy disky z domácího NASu bez smazání nejdou.
Co to je socialni inzenyrstvi na heslo treba: M!Efra1xas2Wa4Ta7AgaJa se nebavim o tom jestli je dukazni bremeno na te nebo one strane jestli jim to heslo radsi sam nevyzvonim. Me by zajimalo jak je podle Vas mozne vydolovat data bez znalosti hesla pokud je to heslo dostatecne silne, coz treba to zde napsane podle meho nazoru je.
BTW zrovna heslo, které jste uvedl je jednodušší zjistit než heslo "pásla koně na betoně".
Prosím o vysvětlení proč je dle vás heslo "M!Efra1xas2Wa4Ta7Aga" jednodušší k uhádnutí než "pásla koně na betoně". Předpokládám samozřejmě že ho dotyčný nemá napsané na klávesnici nebo na lístečku na monitoru.
Citace: tark 02. 06. 2011, 22:32:22Jo, Atom určitě vychází nejvýhodněji... Když se podíváme na ceny např. Synology, či podobné zařízení, poměr cena/výkon vidíme jasně...No to záleží na kolik si ceníte své práce. Pro mne synology vychází několikanásobně levněji. Ale je pravda, že neotřebuji šifrování, které stejně nebude fungovat dobře, pokud si ho původní tazatel bude implementovat. (Před policií ho to neochrání. Ta se k datům dostane :-))
Jo, Atom určitě vychází nejvýhodněji... Když se podíváme na ceny např. Synology, či podobné zařízení, poměr cena/výkon vidíme jasně...