Vycházel jsem z toho, že tepelné čerpadlo taky není věc na 2 roky a potom vyměnit.
To spolu ale přece vůbec nesouvisí. Můžu mít jedno čerpadlo, první tři roky ho řídit statickými pravidly, druhé tři roky to chci mít přes wifi a další tři roky to chci řídit Alexou.
A taky z toho, že by se doma nesetkalo s velkým pochopením pokud bychom se vrátili do studeného baráku. Nedejbože opakovaně :-D.
To taky není tak jednoznačný, jak to píšeš. Když ti to LOGO odejde v pátek večer, kdy budeš mít nainstalovanou náhradu? "Hned" v pondělí? Nebo přijde poštou až ve středu, ve čtvrtek budeš řešit ty Windowsy a v pátek tu licenci?
Hele, já se v žádným případě nechci hádat, ale podle mě to prostě prezentuješ černobíle. Spolehlivosti se nemusí dosahovat jenom robustním hardwarem, ale třeba klidně i druhým úplně stejným, který mám v šuplíku, protože je prostě levnej. Je to stejný jako ta bezdrátová komunikace, co jsme řešili s kolegou výš - spolehlivost nemusí znamenat jenom jistotou, že se packet neztratil. Může to být klidně i to, že je mi úplně jedno, jestli se jich polovina ztratí
Některé z těch "bazmeků" závisí na existenci a funkci konkrétních cloudových systémů
Jakákoliv forma cloudu, který může provozovatel kdykoli vypnout, podle mě daný řešení diskvalifikuje z řízení vytápění, takže o tom bych se vůbec nebavil...
A poslední doplnění - NodeRED má jak Modbus, tak i S7 protokoly...
To ano, ale v kontextu tvýho uvažování asi úplně nemá smysl to "superspolehlivý" PLC připojit na něco, co je naprogramovaný v JS, nemá to jakýkoliv garance (vs třeba Kafka) a ještě to běží na Raspberry. To by se dost ta pointa PLCčka dost vytratila, ne?