To jde ruku v ruce — jestliže mi nabídnou výrazně nižší kompenzaci než je normou, dá se očekávat, že i management bude podobně podhodnocen a podle toho bude vypadat úroveň jejich jednání, schopnosti, nálada ve firmě, atd.
To je blbost. Zajímavá práce a tým bezva lidí je jeden z mála opravdových benefitů.
Proč se asi z mainstream jazyků nejvíc platí za javascript? Ze stejnýho důvodu jako za umývání mrtvol. Je to strašná práce a kdyby firma pořádně nezaplatila, tak to prostě nikdo dělat nebude.
Takže IMHO až na naprosté výjimky typu vývojové/experimentující týmy velkých korporací to platí přesně opačně: člověk si musí rozmyslet, jestli chce zajímavou, opravdu inovativní práci, kde může být na výsledek fakt pyšnej, a bude bydlet v normálním bytě/malým domku a jezdit deset let starým autem, nebo chce bušit zhovadilosti v korporaci, být jenom zoubek v soukolí pásové výroby nějakýho výblytku, bude z toho frustrovanej, ale zato bude mít pěknou vilku s parádním bazénem a domácí automatizací za dvě stě tisíc a jezdit bude Teslou.
Ja myslel ze nejvic se plati za Javu v bankach.
Btw, kdyz neobejdes socansky levicacky socialni system, ktery vyzdvihuje prumerne a podprumerne pracovniky, tak budes rad za ten maly byt a 10 let stare auto.
Zrovna jsem si spocital, ze kdybych mel v prumeru 4000 MD, tak je to cca ekvivalent 50000,- hrubeho na naklady zamestnavatele, a kdybych to bral v prumeru cely zivot az do duchodu, tak jako zivnostnik vydelam o 9 Milionu vic, kdezto v duchodu bych mel mesicne jen o 4000,- vic kdybych pobiral hrubou mzdu.
Ty ses z Brna, ze? Tak mi rekni, kde ve vesele firme v Brne mi daji tak 75k mesicne hrubeho, abych tam zaroven uz nemusel byt nejaky lead (britva), co bude muset buzerovat juniory. To si moc srandy neuziju.
Viz vyse Viktor Britva napsal, ze na 5000 MD uz se trochu cuka. Pritom 5000 MD to mas cca ekvivalent 63000 hrubeho na HPP, to mas v podstate dneska lehce nadprumernou mzdu vyvojare. Pro SW inzenyra je to vzhledem k tomu balastu, co se dneska dodava do IT, mozna dokonce celorepublikovy median. A on uz se cuka.