Z fleku se mi vybavuje brněnská firma s vlastní platformou pro crypto trading
To může být zajímavá práce po technologické stránce, ale já tuhle oblast považuju za pro mě morálně nepřijatelnou. Nedělal bych to stejně jako bych se nechtěl podílet na platformě pro nebankovní půjčky (čti: lichváře).
Shodou okolností jsem přesně na tohle nabídku měl a hlavně z toho morálního důvodu ji odmítl.
pak NLP v Brně
Tím myslíš "natural language processing" nebo "neuro-linguistic programming"? Pokud to první, tak o tom nevím, že by se to v Brně dělalo komerčně (a jestli to tak je, ta firma by mě docela zajímala).
Jestli to druhý, tak to považuju za ještě možná o řád morálně pochybnější než to krypto. Ale do velké míry ze subjektivních důvodů - špatná osobní zkušenost...
nebo space firma, jejíž přístroje používá ESA při vesmírných misích.
Jj, o těch vím, to je hodně cool. Ale zas to pro mě tak moc velký lákadlo není - nepotřebuju si honit triko na tom, že dělám sw pro space. Pro mě osobně je důležitější, jestli má projekt nějakou "přidanou hodnotu pro lidstvo" a jestli ta konkrétní část, na které bych měl pracovat, je něčím zajímavá (nové technologie, nějaký inovativní přístup, ...).
Může klidně být, že sice děláš na "vesmírným projektu", ale chce se po tobě, abys lepil nějaký nezajímavý zhovadilosti v Pythonu, že jo. To už je pak daleko lepší dělat třeba IS pro vodárnu, s nějakým zajímavým soft-realtime zpracováním ne úplně triviálního množství dat.