Ahojte.
Študoval som rok na PF UPJŠ- učiteľstvo akademických predmetov matika-informatika, ale zanechal som štúdium. Bolo to z dôvodu, že odbor moje očakávania nenaplnil. Študovať na technicky orientovanej vysokej škole podľa mňa potrebuje nadšenie pre odbor tak, že nič okrem informatiky a počítača neexistuje. (Štúdium na najlepšej technike na Slovensku FIIT STU by podľa mňa pre mňa nebolo, pretože nie som takým nadšencom.)
O Informatiku som zakopol len na gymnáziu, keď sme v treťom ročníku brali programovanie, a to sa mi páčilo. Bol som rád, že s pod mojich rúk vychádzajú (banálne- a aj po porovnaní programov, ktoré vychádzali z rúk mojej kamošky z FIIT, aj banálne vždy ostanú) programčeky, ktoré na niečo slúžia. Keďže som bol na gymnáziu, tak som sa veci, ako administrovanie, skladanie PC, siete a iné veci, ktoré som vždy chcel vedieť nenaučil. Myslel som si, že na VŠ sa k tomu dostanem, ale nestalo sa. Namiesto toho som sa dozvedel o gramatikách a jazykoch, automatoch, umelej inteligencii, fuzzy a symbolickej logike, ktoré ma pre ich spôsob výuky nebavili. (nechcem to tu ďalej rozoberať)
Teraz mi však napadlo, že by nebolo na škodu, aby som sa niečo z tej informatiky vo svojom voľnom čase, ktorého mám teraz neúrekom, naučil. Som však nepopísaný list, čo sa informatiky týka. Poradíte mi, čím by som mohol začať? Rád by som sa s nadobudnutými vedomosťami uchádzal aj o nejakú prácu, ak by moje znalosti boli hlbšie. Poraďte mi nejakú oblasť, ktorou by som mal začať... DIK