...nemam stastie na pracu.
Prepáč, ale toto je defeatistický kec. Stáva sa v niektorých firmách, že natrafíš na vedúceho pracovníka ktorý hodnotí nie len technické schopnosti a znalosti, ale aj uchádzača sleduje ako sa vyjadruje, ako sa tvári atď. A nikto nechce nechce mať za kolegu defeatistu ktorý hľadá výhovorky prečo "sa nedá", "nedarí sa", "to je ťažké", "to je všade tak", "všade tlačenka", "keby to a to... tak by to šlo, ale teraz nemáme to a to" atď. Ja nehovorím, že život a hľadanie práce je ľahké, ale z tvojich príspevkov cítim taký nejaký odovzdaný, porazenecký podtón a za to skutočne nemôže iný iný len ty sám. Blbec hľadá výhovorky, chytrý riešenia a cestičky. Nikdy nebolo toľko možností ako dnes, treba to využiť lebo lepšie už asi nebude.
Ad Syu-
Mňa by veľmi zaujímalo, že keď narazíš na nejaký problém, či hneď voláš na hotline pánovi Stěhulovi, aby si ten problém vyriešil alebo ideš hľadať odpovede na ten ehm ehm internet plný balastu.
toto ma pobavilo, to je taká hovadina, že až. A ty voláš profesorom z VŠ keď niečo nevieš? Alebo voláš učiteľke ZŠ, keď musíš niečo násobiť? To čo je toto za kec. Ideš sa hádať z niekým kto reálne školenia robí a rozprávaš z cesty. Celé tie tvoje ranty mi prídu ako z bájky o líške a tom hrozne čo bolo aj tak kyslé. Keď na to nemáš to neznamená, že je to zlé alebo zbytočné.
Za celú svoju korporátnu kariéru som sa iba raz stretol s tým, že niekto išiel na školenie, resp. si ho sám zaplatil a korporát mu ho preplatil (i keď s tým bolo kopu problémov) a do budúcna vraj takéto veci už preplácať nebudú.
A ja som sa zas stretol s tým, že za mnou doslova chodil šéf a hovoril, že stále má na školenia veľky budget tak, že si mám nejaké vybrať. V inej firme som sa stretol dokonca s learning days.