Jak možná? Je zatraceně těžký skočit do projektu o kterým nic nevím a vyznat se v něm. A když je každá třída jako dílek puzzle, o kterém nevím jak zapadá do zbytku, tak je to ještě výrazně obtížnější.
Že to pouští nějaké testy a generuje nějaké výstupy je jasné. Akorát jsem při tom letmém procházení toho projektu nenarazil na nic, co by vypadalo jako pouštění nějakých testů nebo generování nějakých výstupů. A u jednotlivých tříd jsem nebyl schopný odhadnout, jakou část toho pouštění testů nebo generování výstupů mají vůbec na starost. Asi je to namleté moc najemno. Proto jsem taky zmiňoval ten boilerplate kód.
Jasny... jako cist knizku od prostredka. Ale zajimalo by me jakej komentar by tam mel bejt aby mi to pomohlo tu skladacku slozit....
Jestli proste nebude lepsi cist tu knizku od zacatku.
Minimálně by tam měly být nějaké základní informace ke každé třídě. Perlička z kódu:
// class that needs to be globally accessible.
public class FixtureLoader {
O třídě mi to řekne kulový, akorát deklaruje to zjevnou věc, tedy že třída je (OK, musí být) k dispozici globálně. Jasně, mám to pochopit z názvu, takže máme třeba třídu Parse, která NĚCO parsuje, neříká co, jak ani proč. A když je tam komentář v metodách (tohle NEJSOU až tak triviální věci), tak v jednom případě ze tří proto, aby zakomentoval řádek kódu. A pak je tam ještě komentář k metodě, cituji:
/* Added by Rick Mugridge, Feb 2005 */
Když to nepochopím, zeptám se Ricka, jak to před 15 lety myslel.
Hele, fakt nechci rýpat, ale tohle mi nepřijde jako dobrý vzorový případ.