Script kiddies se baví o jazycích, programátoři o designu a algoritmech
Ale to viz ze jo, skript kiddies jako Paul Graham - http://www.paulgraham.com/avg.html
Super cteni, ale neporovnavejme hrusky a jabka. Citace:
The more of an IT flavor the job descriptions had, the less dangerous the company was. The safest kind were the ones that wanted Oracle experience. You never had to worry about those. You were also safe if they said they wanted C++ or Java developers. If they wanted Perl or Python programmers, that would be a bit frightening-- that's starting to sound like a company where the technical side, at least, is run by real hackers. If I had ever seen a job posting looking for Lisp hackers, I would have been really worried.
Vyse uvedene platilo kdy? Nekde kolem roku 2000. A platilo to na co? Platilo to na male startupy. A na jaky typ softwaru? Na eshopech a podobny webdevelopment v drevnich dobach komplikovane Java enterprise, ktere v te dobe souperily s jeste vice komplikovanym a nesourodym svetem C++.
Kontrolni otazka - chces delat webdovelopment a veci kolem toho? Tak potom samozrejme ani neuvazuj o Jave, to bys byl pekny blbec.
Ja to rikam furt, ze mezi Java developmentem a webdevelopmentem je hodne velka propast jak v technologiich a jejich kvalite, tak v kvalite tech lidi co v takovych firmach pracujou.
Jak funguje startup a podobne male firmy? Jedou v rezimu toho, ze nabiraji ucha co vystudovaly VS a pak je zdimaji, a zdimaji a zdimaji, delaji z nich cvicene lepice kodu a k vinku jim jeste dodaji jakysik pocit vyjimecnosti a elity.
Seniory tam zamestnaji jen z toho duvodu, aby mhli buz erovat ty juniory a nahanet je s bicem v ruce. Nez si to dotycny zfanatizovany junior uvedomi, uplyne 5 let a vice a bude z neho troska, co si bude az teprve potom hledat lepsi, normalnejsi praci. Tyhlety firmy jsou sance pro lidi se slabymi dovednostmi a bez vzdelani. Ja jsem vystudovany softwarovy inzenyr a venuju se mojemu obory cely zivot, jakysik startup kde me nekdo bude nahanet jak nejakou lopatu a lepice mi muze polibit zadek.
Takze to, ze na startupy je dneska mnohem vyhodnejsi Python a Node.js, me vubec nezajima, ja takovymi firmickami pohrdam. Jestli znate nejakou fakt dobrou, tak ok, ale ja jsem vuci nim hodne podezrivavy a zvlaste pak ma-li to neco spolecneho s vyvojem webu.