blesk.cz zatěžuje 100% jádra a ještě gpu

blesk.cz zatěžuje 100% jádra a ještě gpu
« kdy: 19. 02. 2020, 12:42:22 »
ne že bych snad tento web četl, ale jak je možné, že zatěžuje 100% času jádra? Browser chrome 53.  celkem 8W, takže i v tom solidně jede GPU.
Zablokovány domény 3. stran (bez toho je to jako jít po václaváku po setmění) - asi 20. Povoleno jen cncenter.cz a odsud se dokonce) nenačítají žádné skripty (zablokován sas.min.js$script),na blesk.cz zablokováno 5 skriptů.
Podobné je to na zive.cz, info.cz, digiarena.cz, ale pouze v případě, že článek obsahuje vložené video případně fotogalerii.

profiling: scripting  11%, ale neustále repainting atd...

nevíte čím to je? používá tento web nějaké náročné věci (kromě reklam, které mám naprosto všechny zablokované) z CSS/animací či nějaké neustálé pozicování boxů místo běžné position:sticky?

Re:blesk.cz zatěžuje 100% jádra a ještě gpu
« Odpověď #1 kdy: 19. 02. 2020, 13:58:41 »
Mne delaji posledni tyden to same novinky.cz - v mobilu naprosto nepouzitelne.

alex6bbc

• 1 041
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 19. 02. 2020, 17:57:44 »
ze by tezili? :-)

« Odpověď #3 kdy: 19. 02. 2020, 18:54:42 »
Mne delaji posledni tyden to same novinky.cz - v mobilu naprosto nepouzitelne.

+1

« Odpověď #4 kdy: 19. 02. 2020, 19:08:13 »
Citace
Tezili

To snad ne. Chtěl jsem napsat "seriózní weby", ale  pak jsem zabrzbil, prostě tyhle weby téměř nepoužívají ( ikdyž používají řadu svinstev, například asi je  je zač  https://www.blesk.cz/js/loader_spark.js nebo https://www.blesk.cz/ads.txt  -mimo jiné dobrý základ pro hosts.txt  8) , fingerprinting- zablokován fp.js, fp.min.js, fp2.js, fp2.min.js), to používají "seriálové" weby co parazitují na seriálech na jiném úložišti), rovněž podezřelí je  cncvideplayer-fp.js, 1MB javascript pro přehrávání videa???? zabalen asi v 20 vrstvách eval... nicméně nic zde z toho není

Proto mi to vrtá hlavou, že i po dezinfekci webu je takto náročný, přece jen z 20 JS jich 15 se načítá, a tam je prostoru pro nějaké hnoje dost stále.

Rozbor Performance:

Summary
scripting 0%
render 75%
painting 0%
Other 20%
Idle 2%

Bottom Up:
Update layer tree 80ˇ%
recalc style 10%
hit test 3%

Kandidáti:
https://img.blesk.cz/css/blesk/dist/deploy-2.0/blesk.main.min.2a006175ec1bc1436a97e0d520d12515.css

... mohu se na to vykašlat, načítá se tam asi 12 CSS, z toho jich více způsobí toto vytizeni. navíc i když si deaktivuji jeden klíčový css, kdy to vypadá pak rozpadle, tak to stále vytěžuje..

Samozřejmě při deaktivaci všech css to neblbne... Zjistil jsem, že je tam nějaký dementní css využívající animation, co dělá nějaký gradient při chybějícím obrázků, ale proboha, jak je to zprasené, že to dokáže vytížit moderní cpu na 100%

EDIT:. stává se i v chrome:66, na jiném PC, task manager chrome hlásí cpu load 102%

AD - novinky: u mě dobrý, samozřejmě blokováno gemius.pl google-analytics.com  imedia.cz, stat.novinky.cz, login.novinky.cz (tím to asi nebude) ale dost tam mám js-démonů +js(abort-current-inline-script.js,kununu_mul) +js(addEventListener-defuser.js, /^(beforeunload)$/) především kvůli zabránění zaplavením reklamami, toto také mám vypozororováno, že bez této medicíny to zátěž nezpůsobuje (samozřejmě v režimu bez cookies, jinak by na mě vystříkla žumpa reklam)

čili chápu tvoji stížnost, prostě z nějakého divného důvodu to vytěžuje tobě, i když mě ne. Ale pro jistotu doporučuji, co jsem udělal já - F12- Performance a zjistit, co je příčinou - javascript, render atdd.
« Poslední změna: 19. 02. 2020, 19:13:07 od Pivotal »