Podivné chování hlasové schránky - ihned v ní

Podivné chování hlasové schránky - ihned v ní
« kdy: 19. 02. 2020, 19:35:42 »
Setkal jsem se s divným chování hlasové schránky (teď nesoudím, jestli lidé mající hlasovou schránku jsou v pořádku):
1. volal jsem Lacovi, vyzvánělo to 30s až minutu, následně jsem hovor byl přijat, ale skončil v hlasové schránce, po 10 jsem ukončil.
2. za 10s se Laco ozval, nicméně já to típl (abych mu  neplýtval kredit, sám mám hodně) a
3. ihned jsem mu volal zpět, nicméně hovor IHNED přijala hlasová schránka. Jak je to možné?

Jaké chování hlasové schránky běžné? Když někomu volám, že se ihned dovolám do hlasové schránky (obecně, bez ohledu na tento příklad), například, že si někde "nastaví záznamník při nepřítomnosti"? Může nějak telefon nějak konfigurovat hlasovou schránku (takové to nastavení Menu- Telefon - Hovory  - přesměrování, druhá linka, zpráva při obsazení, co nikdo moc nepoužívá)

Re:Podivné chování hlasové schránky - ihned v ní
« Odpověď #1 kdy: 19. 02. 2020, 19:52:48 »
Ano, takové chování je běžné. Do schránky se přesměrovává v případě, kdy není možné se na cílové číslo dovolat. Což může být třeba i z důvodu, že je mimo signál (třeba v metru), nebo z čísla právě probíhá jiný hovor. A ano, chování hlasové schránky je konfigurovatelné.

Re:Podivné chování hlasové schránky - ihned v ní
« Odpověď #2 kdy: 19. 02. 2020, 20:10:10 »
Nemohlo tedy dojít k tomu, že v druhém případě došlo ke kolizi, kdy jsme "současně" jsme si oba volali (Laco možná o pár mikrosekund chvíli dřív ), ale kvůli absenci nějaké synchronizace došlo k tomu, že  když sem volal já, systém vyhodnotil, že Laco telefonuje, ale ještě se nevědělo s kým...) ?