Píchačky, pro přehled o tom, zda lidi vůbec choděj, jsou OK. Často ale slouží k tomu, aby tě firma na vejplatě ojebala o celou první půlhodinu, když pípneš o minutu pozdě.
30 minut na oběd, z toho 10 strávíš ve výtahu a dalších 10 frontě na žrádlo, který bys nedal ani psovi.
IT lidem dát dojebanej počítač s IE a třema antivirama, který povolí jen IE, Word a Excel a bonzujou každej klik vedle. Ideálně když se ještě obrazovka "z důvodu bezpečnosti" zamyká rovnou po minutě,
Všechno internety zakázat a zablokovat, to je nejlepší, tím se to zaměstnacům totálně nandá. Sice pak všichni vysedávaj s telefonama v ruce na hajzlech a hledaj si jinou práci, ale co už.
Často mám pocit, že v řadě korporátech by bylo efektivnější se vrátit k psacím strojům, protože i když máme stále rychlejší a rychlejší počítače, ve zkutečnosti se vše jen zpomaluje. Od zaměstnanců se ale stále očekávají vyšší výkony a efektivita práce.
Ok, ja se jen zeptal, no a tu praci potrebuju asi tolik abych nedelal ze sebe uplneho otroka. Jelikoz ale ne vzdy dokazu posoudit, jaky to tam bude, co kde maj / nemaj, pockam a vyzkousim
Hold tak propustej, muzou hledat naveky. Vsak uz to tak je, treba Statni sprava hleda Informatika, jenze ten informatik zadnej nikdy za celej rok nenastoupil. Proc? Protoze krome pipani, prace 8,5 hodiny, vselijaka nadrizeni dostal plat mensi nez pokladni (v Praze i dnes je to plat 20k hrubeho).
Problem jsou ale lidi, prave zamestnanci, nechapu kolik drog berou, ze to jeste i zde nekdo schvali. Kdyby vetsina lidi ve firme, hlavne na mejsich postech vzala karticku, hodila do suplika a tecka. Firma by sice mohla vyhrozovat poruseni pracovni kazne, nesplneni pozadavku, vyhazov. Otazka je jestli by propustila treba 80 - 85% zamestnancu?
Jenze lidi si to obhaji, prece je to dnes moderni, chip do ruky taky bude casem normalni a tak firma muze vymejslet dalsi a dalsi veci...
jelikoz jsi to zde zminil tak ano planuje i firma sw AuditPro. Kdo zna asi tusi
AuditPro je super, ten nahlasi vse a jeste posle screen obrazu. Otazka je nakolik je to v poho, zda by nemohl zamestnanec zalovat firmu apod v ramci GDPR
Tyhle ale tvrzeni uz pamatuji driv, kdy mi nekdo rikal ze pozor, treba recepcni ma na PC sw, ktery snima obrazovku a vsechno co kde klikne je videt. Dal ze externi firma komplet hlida PC a porovnava, zda tam zamestnanec nema treba schovane portable verze. Tim se strasilo, mel jsem to driv bezne, ale na nic nikdo neprisel, dokonce v prisne hlidanej mensi spolecnosti v security rezimu. Asi jim to blbe fungovalo
Jeste zminim u W10 sluzbu Hello, kde snad MS to rikal, ze budoucnost je v zabezpeceni tohoto super systemu, ze zamestnanec vztane a prave obrazovka se mu sama zamkne. Nemusi resit a az sedne tak zase ho to rozpozna. Meli byt snad i na to hodinky. Jeden sef me to i schvaloval a uz ho to zajmalo. Vsadim se ze by nemel problem to vymyslet do spolecnosti pro lidi.
Jak jsem k tomu vlastne dosel? Proc neco obchazet?
Protoze kamarad mi rikal, co programuje pro jednu spolecnost.
Hele IT, ten potrebuje pristup, jak nemas pristup nekde? Nedaj ti? To jses IT? IT musi jit treba IT na Supportu, proste to umet poradne obejit, poradit si a ukazat ze je schopnej! Ze to dal!
Takze proste nemam pristup nekde, nevadi, to se hackne / crackne Windows, prolomi heslo, firewall obejde a jede se
Jsem to tak pojal. V jednej firme mi prisli na Tor, problem z toho nebyl ale hlidali pak divoce sit jeste vic, kolem toho to resili mesic, nakonec se to nepodarilo zablokovat a tak po marnem boji jen prisel nadrizeny ze je to nove zakazano a prosi nepouzivat.
Bohuzel zadny bonus, ci medaily jsem nedostal
Ja to mozna ale jen blbe pochopil, oni chteli security, ja si rekl ze budu echt security tim ze budu se hlidat aby nevideli a nelogovali provoz, tudiz musim svoje spojeni zachranit, sifrovat a abych byl cistej