Phablet nebo tablet se svobodným OS (linux, Lineage OS ap.)

r37

Nikdy jsem nepoužíval phablet nebo tablet (motivy jsou na jinou debatu), ale t.č. z pracovních důvodů budu muset. Je ale zcela na mně, jaký.
Má někdo zkušenosti /tip na zařízení se svobodným OS (linux, Lineage OS ap.)? Nemělo by to být ani moc malé ani moc velké, +- mezi 6 a 9 palci a musí to umět GSM data (WiFi nestačí). Základní nutnost je, aby tam bezproblémově fungoval www prohlížeč (kvůli tomu to potřebuju), všechno další je příjemná nadstavba. S nějakým hackingem sw nemám problém (hrabu se v linuxu dost dlouho), na hacking hw bych si netroufal. O cenu moc nejde, je to pro byznys projekt.

Díky!

k3dAR

• 3 098
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
Re:Phablet nebo tablet se svobodným OS (linux, Lineage OS ap.)
« Odpověď #1 kdy: 05. 01. 2020, 05:03:38 »
pojud staci lcd 5.7" s rozl 720 x 1440, tak Librem 5 s nativnim GNU/Linux + Gnome nebo KDE

Nebo s klavesnici Cosmo Communicator

r37

« Odpověď #2 kdy: 05. 01. 2020, 18:20:45 »
Díky. O Librem 5 vím, ale těch 5.7" už je pod spodní hranicí toho, aby se mi s tím dobře pracovalo. Ale ten Cosmo Communicator vypadá dobře, škoda jen, že zatím to jede jen na Androidu. Jestli se jim podaří zprovoznit tam Debian, nebude asi moc co řešit... (Kde chodí Debian, Devuan bude chodit taky ;) /jasně, lehká nadsázka/ )

k3dAR

• 3 098
  • porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 05. 01. 2020, 20:56:39 »
nezkoumal sem podrobniosti, ale tady na Cosmo najizdi Gemian :-) https://youtu.be/bJvGqZJUV5M?t=670