Je to ale srozumitelny, takze je to na kazdem zda se teda chce tomu podrobit a pude do takove prace a nebo ne. Samozrejme ne kazdemu je toto pochuti. Jen jako nevyhodu spatruju krome provereni (a vse jaka buzerace x dokladani), tu nejistotu, pokud nahodou casem uznaj ze clovek prestal splnoval podminky, muzou mu ji snadno odebrat a je bez prace
Nu, tak je třeba si asi hodit vedle sebe do tabulky v Lotus 1-2-3 nabídku pozic bez prověrky a ty s prověrkou a pak zvážit, zda mi stojí za to přestupovat nebo dokonce nenajít ještě něco lepšího, kde na tom nebudou trvat.
Ono vyjma toho prvotního a toho, že se musím v průběhu chovat nějak rozumně, po sedmi letech to v menším opakovat, tak je i trochu opruz s hlášením změn. Jseš teď svobodný a sám - nastěhuji si domů holku/chlapa, hlásím, stane se z ní/něj manželka, hlásím, najednou se zjeví děti, hlásím, smradi jsou plnoletí, hlásím, konečně jsem je vyhnal z domu, hlásím, nastěhovala s emi domů tchýně, hlásím, konečně manželka vyhnala z domu i mě, hlásím a uvádím novou adresu serverní pilíř Kamenomlýnský most, ... Podobně i některé majetkové změny - obehrál jsem souseda o 300 kKč v piškvorkách, hlásím, použil jsme je na to, aby sestra splatila úvěr, hlásím (obecně bonzuji změny v movitém majetku nad pětinásobek čistého příjmu, které jdou přímo mezi fyzickými osobami, když je v tom nějaká právnické osoba/stát, tak na to vidí sami - banky/spořitelny/katastr/...).
Jiná věc je, pokud jsme na místě spokojen a po novu přijde, že od termínu X je na to potřeba prověrka, pak je také na zvážení, zda setrvat a zda za to nabídnou kompenzaci, nebo jít jinam. Tohle teď postihlo nebohé elektrikáře běhající se šroubovákem po Dukovanech/Temelínu a dodavatele, každý druhý od příštího roku musí mít papír na stupeň aspoň vyhrazený, tak firmy většinou slíbíly, že kdo si ho včas opatří, tak dostane přidáno měsíčně X kKč neob jendorázovku XX kKč.
Hle, admin smazal ten dotaz, jak by se hledělo na občasnou návštěvu prostitutky a jaký má dopad, jestlti je to občanka ČR nebo je z Ruska? To je hezká otázka, ale asi by ji bylo třeba vznést na NBÚ, mohli by ji rozvést v jejich FAQ. :-(
Nicméně odhadem - pokud ji navštěvuji v rámci plnění pracovních povinností, jsem inspektor ČOI a ověřuji, že rozsah služeb a následné vyúčtování odpovídá katalogu, tak je to v pořádku.
Pokud si jednou za XX let skočím do hamplejzu v ČR nebo jinde, tak není důvod s tím úřad vůbec obtěžovat.
Pokud tam chodím pravidelně, tak by blyo vhodné to úvést v životopisné části, protože si toho beztak všimnou. Pokud jsem nezadaný nebo návštěvy probíhají se souhlasem partnerky (nemá o sex zájem nebo kvůli zdraví nemůže), tak pokud náklady na toto nenarušují má příjmy a není to denně, tak by to zas tak fatální být nemělo. Předpokládám, že v takovým případě by NBÚ jmenovalo znalce, aby posoudil, jak toto může narušit moji bezpečnostní spolehlivost.
Otázka, zda je to cizinka nebo občanka ČR žijící mimo EU/NATO by byla podstatná až v okamžiku, kdybych pravidelně chodil za stejnou, pak bych ji měl uvést v dotazníku pod bod významných osobních styků s cizinci (pokud to neřeším a pokaždé beru něco jiného - modrooká, češka, jednooká, ruska, ..., tak je to asi jedno).
V okamžiku, kdy si něvestku nastěhuji domů, tak to už hlásit musím do 15-ti dnů bez ohledu na její státní nebo pobytovou příslušnost, to už nastupuje to hlásící kolečko zmíněné výše v souladu s vyhláškou č. 363/2011 Sb. v aktuálním znění. :-)