Dáváš seznam cizinců jen ze zemí mimo EU / NATO a to jen těch, které subjektivně hodnotíš jako významné - mají na tebe nějaký vliv. Že jsem jel někam stopem, potkal jsem se tam s X lidma, ožral se s nima a zase zmizel a víc je neviděl, tak to nikoho nezajimá. Vyjma případu, že ti řekli, že jsou zaměstnanci cizí nebo naší tajné služby, ty uvedeš s popisem co o nich víš.
A co je významá kontakt a proč hodnotíš ty a vysvětlíš.Zkrátka: jednou týdně v úterý se setkávám s týpkem v pajzlu na Růžku, říká, že je z Egypta a jako jméno Mustafa, vykládá karty a já dle toho sázím na koně a celkem mi to vychází, takže dávám na jeho dobré rady. Víc o něm nevím. Jednou měsíčně jezdím do hampejzu ve Vídni za nějakou filipínkou, říká si Pussy a já ji tam celý víkend brousím ze sazby XXX EUR, protože je opravdu, opravdu moc šikovná a takovouhle v Brně neseženu...
Nu, je pak na úřadu, jak si to přebere, posoudí, ověří, dohledá, co jsi zamlčel a vyzve k případnému podání dovysvětlení proč tomu tak je...
Stejně tak chlast. Nebude nic blbějšího, než tvrdit, že jsem se celý život neožral (pokud nezdůvodníš, že máš k tomu třeba vážné zdravotní důvody a musíš se držet). Zkrátka jsem vysokou školu prochlastal, kdybych obden s profáky nebyl zlitej v Mersy/Černýho korzára, tak titul do dneška nemám. Při tom jsem sjel, co šlo sežrat a nebylo to návykové po první dávce. Akorát jsem zjistil, že pak místo vstávání k obědu se vzbudím až k večeři, tak jsem fet přenechal druhejm a teď na staré kolena, co mám svůj rybník už vypit, tak je třeba žezlo předat mladším, teď už jen až se podaří potomky večer uspat, tak se s ženou zhroutíme na gauč s dvěma deci bílého na dobrou noc a jendou měsíčně si zajdu s kamarády/kolefy na 2-3 pivka zanadávat na poměry Za Homrem.
Ano, takovou transakci ti můžou najít a zeptat se na ni (kolega vysvětloval něco za 200 Kč). Pokud normálně vysvětlíš a nebudeš z toho šílet/řvát na ně, tak pokývou hlavou a jede se dál. Že něco někde zapomenš je asi OK, pokud to není 20 MKč. :-)
A člověk, co vše utajované zapomene dříve, než to dočte, tak je snad ideální, pokud se ukáže, že má tolik disciplíny, aby to hned nefotil a nedával na Instagram. :-)