To je jednoduché, děti se neumí dobře ovládat a nedměrné využívání jim škodí, vy jako rodič za ně máte zodpovědnost.
V tom suhlasim. Ja skor smerujem k tomu, ze preco tento sposob zabezpecovania. Vysledkom totiz bude dost mozne to, ze v dospelosti nebudu mat kriticke myslenie a napriklad budu fajcit jedna radost, lebo vsak "bezpecnost" zabezpecili zakony a su obmedzeni tak, aby to bolo vporiadku. Chcel by som vediet dovod metody. Ci je to:
* zrieknutie sa zodpovednosti za riesenie pravidiel pre dieta (teda, ze rodic bude urcovat a kontrolovat pravidla a on bude v konecnom dosledku ten "zli"), alebo
* nedovera dietatu v dodrziavanie pravidiel vo vasej nepritomnosti (to by bol dosledok odmien a trestov), alebo
* zjednodusenie si cesty k cielu: "zdravy objem pouzivania elektroniky",
* alebo nieco ine?
ps: mojim cielom je naozaj pochopit. V okoli to je podobne, i ked poznam aj tatina, co do desiatich rokov svojich synov striktne zakazal elektroniku (mobil, tablet, pc). Valna vacsina rodicov to ale riesi autoritativnym sposobom a mna zaujimaju dovody a silno sa snazim nehodnotit ich (kazdy rodic vychovava najlepsie ako vie a ini rodic nema pravo mu do toho kecat). Rad ale poznam mechanizmy a napriklad v CZ dost znama "nevychova" akosi pomenej vysvetluje "preco je to tak". Na druhej strane manzelia Kopřivovci su v tomto dosledni a dovody sa od nich clovek dozvie, aj keby nechcel. Za nasledok to ma zvysene rozmyslanie.