neuctiveho chovani managementu
ktery sikanuje sve podrizene
Já jsem nikdy normální zaměstnaneckou smlouvu neměl, takže se zeptám úplně idiotsky: jestliže už mám podanou výpověď, jak mě někdo může šikanovat, nota bene pokud se rozhodnu, že si to nenechám líbit?
Mně přijde (jak říkám, nemám s tím žádnou zkušenost), že v tu chvíli jsou všechna esa v ruce zaměstnance. Může se nekonečně flákat, libovolné zevlování zdůvodnit tím, že přemýšlí o tom, jak by nejlíp úkol splnil, "náhodou" sem tam zapomene na nějakou důležitou schůzku... Neriskuje vůbec nic. Jenom si musí dát pozor, aby to jeho zevlování bylo pod hranicí "závažného" porušení pracovní kázně.
Daleko větší fedry bych měl z toho, být v takové situaci zaměstnavatel než zaměstnanec...
Ja, jakozto zamestnanec, chci mi pravo
Žádné právo nevzniká tím, že něco chceš. Právo vzniká tím, že ho protistrana uznává (typicky jako svou povinnost) nebo někdo silnější garantuje a je připraven vynutit (typicky stát).
Vyřvávat, že něco chceš, a válet se po zemi, dokud ti to někdo nedá, to dělají děti tak kolem 4 let. Pak zjistí, že nejsou na světě samy a dokonce nejsou ani středobodem vesmíru.
a taky se domnivam, ze ho z vule bozi mam, abych v urcitych situacich mohl odejit OKAMZITE
Z vůle Boží máš
svobodu to udělat. Ovšem musíš být připraven nést konsekvence, protože je tady ten stát, který je připraven vynucovat práva zaměstnavatele. Rozhodnutí je na tobě.
zamestnava a vydruze kretena obecneho
Mám dlouhodobou zkušenost, že pokud má někdo takovýto náhled, je chyba většinou na jeho straně. Nějak domluvit se dá prakticky vždycky a s každým. Pokud se nechovám jako čtyřleté děcko.
Udelame nejaky brainstorming, jak z toho ven a jak ten stupidni zakonik prace vobechcat.
Jak říká klasik:
dojal jste mě, že jste zůstal ČechemUzavřít nějakou smlouvu a pak hledat způsob, jak ji obechcat, to je fakt k zblití.