Tak tohle co jsi řekl je přesně TO co mě totálně se re na moji práci. Celý život jsem se jenom učil a vydával svoji duševní energii na získání nějakého nového skillu, a teď mám tvl nadváhu a z práce dojdu domu duševně vysáty. V mezičase vídám kolem sebe lidi, co věnovali energii do něčeho normálnější ho a mají se financne stejně jako ja. Jestli vůbec budu mít děti, tak si dám záležet na tom, aby je nezpracovali ve škole, protože mi přijde že člověk nakonec v životě dojde dál, když nedělá co nechce. Děti ve škole i na střední mají ohromnou pravdu, když se jim to učení hnusi. - nabyté vědomosti v takové mire jsou totiž cloveku strašně nepřirozeně. Kolik takové nepřirozenosti člověk může pojmout, aby se ještě dál považovat za normálního? V našem oboru jsou nejlepší ti, co mají nějaký mentální disorder.
Hele, tak samozřejmě že to jde, kamarád třeba teď přechází z kancelářské práce na řemeslníka, lepší prachy, větší pohoda a tak, ale nedělal přímo v IT.
Jinak nadváha, a tak, to asi nemusí úplně být. V IT je spousta lidí, co mají skvělou postavu, prostě jim na tom záleží, ale samozřejmě tomu musí věnovat nějaký čas, když se živíš manuální prací, tak to máš jako bonus. Na druhou stranu, teď je léto, vše vypadá nádherně, ale až v zimě bude -10C a ty budeš muset pracovat, možná si na to IT ještě s radostí vzpomeneš.
Já jsem o změně z IT dlouho uvažoval, kolikrát jsem to i chtěl, ale je to vážně rozhodnutí, které musíš myslet vážně, nemá cenu to jen jakoby zkoušet, prostě musíš začít budovat kariéru od nuly, a to může nějaký ten pátek trvat. Veskerze po letech jsem si na práci v IT zvykl, a jsem spokojený, jen se to dost liší firma od firmy. Možná, že tvoje nespokojenost úplně nepramení z IT jako takového, ale ze situace ve vaší firmě, nad tím bych se dost zamyslel.
Co se týká sportu, tak to určitě doporučuji, prachů na to máš asi dost, zaplať si trenéra, začni chodit do fitka, kup si kvalitnější stravu, zhubni, dej se do kupy, věř mi, jde to i když děláš v IT.