Jsem rád, že sem našel tohle téma. Sám pravděpodobně IT brzy opustím a asi na dobro. IT dělám asi 15let, vím, že to není moc s porovnáním těmi, co to dělají celý život, ale už ten obor opravdu nemusím.
Ještě před osmi lety to mělo smysl, ale dnes už to ztratilo své kouzlo. Původně jsem do IT šel s představou, že budu pracovat s technikou, hledat řešení a aplikovat nové věci. Nakonec to vše tam asi nějak je, ale k tomu spoustu nechtěné omáčky.
Myslím, že IT jako takové vedeno současným stylem není do budoucna udržitelné a předpokládám, že pokud se ti co to vedou, nezamyslí a nezačnou věci dělat jinak začnou lidi odcházet jinam. Mám známé, co pracují v oboru psychiatrie a podle toho co od nich vím, tam našince končí hodně.
V práci už jsem změnil o šlo. Vše je nyní super. Můžu mít více volného času anebo se dle libosti udřít na přesčasech a vydělat pár korun navíc. Pořád, ale jasně vidím ten rozdíl mezi tím, když jsem já z každodenní práce uštvaný a jak jsou lidé z jiných oboru v pohodě.
Nevím, jestli ten pocti, máte, ale každý pracovní den odpoledne, se cítím, jako by mi někdo celé dopoledne pouštěl žilou, sem bledý, nevidím a mžourám očima, bolí mě hlava, někdy zvracím a nemůžu ani chodit jak mě bolí všechny klouby a kosti. Ať dělám, co dělám, nejde to změnit. Když vidím logo své firmy na monitoru, cítím opravdu neskutečnou nenávist. Ne k lidem, ti mě nabíjejí pozitivně, ale ke způsobu práce, k tomu chaosu, podvodům a lžím co to logo představuje
)
Když nemám pracovní den a nemusím něco dodělávat tak se mi postupně udělá líp, no až naběhnu opět pracovat vše se opakuje. Zkoušel jsem řešení od A až do Z, nic nezabralo.
Mám pocit, že už to záleží jenom na nás, až lidé začnou odpadávat dobrovolně anebo nedobrovolně budou končit v blázinci, nebo pod vlakem začne se celý obor měnit. Můžeme dělat úžasné věci, ale takhle těžko.
Proto asi je každý produkt co v poslední době IT na trh vyplivne takový shit :-D