nejlepsi je, kdyz i vypocetni technika je pro tebe konicek.
taky me v praci nekdy nebavi ta rutina, ale nekdy zas dostanu zajimavou zalezitost, reverzni inzenyring, neco pekneho na praci. nebo delam co me nebavi, ale pak si najdu nejake zajimave cteni z trosku jine oblasti v IT a zas me to chytne.
muze se stat, ze te neco opravdu nadchne a vydrzis u toho a zrovna IT to neni, ale taky treba staci vymenit podskupinu
v ramci IT a zas te to chytne.
kodujes high-level v jave, zkus bastlit a psat v C :-) nudi te uz bastleni a assembler, tak zkus delat neco s sql databazi :-)
Nemám jedinú vec čo by som tomu vytkol, akurát by som k tomu teraz pridal taký realistický pohľad. V práci sedíš tých svojích 8 a pol hodín, dochádzaš pol hodinu tam a naspäť, lebo v roku 2020 je HO niečo neskutočne komplikované a každý vie, že neexistujú technológie na videohovory alebo instantné správy, nič také neexistuje, preto HO je maximálne raz mesačne, keď je spln, manažér sa dobre vyspal a krv z rituálne zabitej žaby robí ten správny tvar. Tak a teraz prídeš z tejto pakárne domov, a je úplne jedno či máš, či nemáš rodinu, ale musíš byť naozaj extrémne výnimočný jedinec, aby si zas sadol za ten zasraný počítač a sedel za ním a lámal si hlavu. Toto funguje na VŠ, na strednej škole, alebo keď máš naozaj dobrú prácu, no koľko ľudí môže povedať, že má skutočne dobrú prácu? Dobrá je podľa mňa taká, kde priamo v nej robíš to čo píšeš ty, nikto ťa neotravuje, retrom, groomingom, standupom, demom a 50 ďalšími čuráckymi meetingami o hovne. Dobrá je v takej, že nemáš chuť si ísť do kuchynky po nožík a zapíchnúť si ho do krku, keď otvoríš tu sto miliardovo riadkovú sračku na ktorej za posledných 500 rokov robilo šesto miliard indov, nemcov, angličanov, holanďanov a marťanov. Dobrá je taká, v ktorej komunikuješ akurát lokálne so svojím týmom a nie každý jeden boha deň calluješ (to sa dá iba do zahraničia, keď by si chcel robiť z domu, neexistuje, vylúčené, to sa dá iba keď voláš do cudziny) niekde do Francúzska, Indie, Pakistanú, Filipín a snažiš sa vydolovať niečo čo by ti pomohlo (nevydoluješ). Samozrejme, ty tam volať musíš, lebo si len absolutný, genetický podčlovek z východnej Európy a kým ti to neschváli ubermensch manažer z cudziny tak je všetko čo si spravil a priori úplna sračka a bolo by z toho veľké haló ak by si to len tak commitol. Iný typ firmy je taký, že síce ti dovolia si robiť čo chceš, ale tak nejak, viete, sa to tak akosi, ako to mám povedať? No proste aby si to robil hlavne zadarmo a ideálne ešte aj vo voľnom čase. Dúfam však stále, vy ostatní máte dobré skúsenosti a iba ja som proste taký neschopák, že si neviem nájsť dobru prácu, snažím sa tomu veriť, že chyba je vo mne. Jasné a zabudol som Česko-Slovensku špecialitu, pýtať si adekvátne prachy je pomaly hriech a človek aby sa hanbil za to, to si môže dovoliť američan v amerike, ale nie nejaké východoeurópske lajno.