Stavim na zahrade takovou malou garaz, dilnu. Vzdalenost od domu je cca 20m, nicmene k mistu kde jsou rozvody elektro/voda/ethernet switch+router je cca 80m.
Rad bych propojil dilnu a dum: NN 3F/400V, voda, stlaceny vzduch, ethernet (staci asi 100Mbit). Vse bych rad vedl jednim vykopem, preci jen rozhrabat celou zahradu nekolika trasami aby bylo NN a data oddelene se mi moc nechce. Plan je tedy strcit co nejhloubeji: NN + vodu, zapiskovat, a nekam mene hluboko pod povrch strcit ethernet + stlaceny vzduch.
Moje otazky:
- je to docela delka, bude soubeh ethernetu a rozvodu NN delat problemy?
- jakou byste volili vzdalenost mezi NN a ethernetem ? Plan byl hloubka vykopu cca 70cm, dolu voda + elektro a ethernet o cca 30cm vyse, tzn. 40cm pod zem (nad tim bude travnik).
- ethernet bude v nejake chranicce, bude realne v pripade problemu (ze mi treba nejaky delnik presekne kabel atd.) natahnout v takoveto delce a s dvema obloukovymi ohyby po ceste (90st) protahnout novy kabel ?
- druha varianta ethernetu je delka v chranicce cca 25m a potom vedeny pod soklem domu (prset by tam nemelo, ale mrznout to bude).
- jakou chranicku pouzit na ten ethernet ? Klasiku 40mm do zeme, nebo neco jineho ?