Ja by som naopak dosť uvítal, keby viaceré firmy pristúpili na prácu z domu. Tým ako doprava vo veľkých mestách čoraz viac kolabuje (Brno špeciálne), spoplatňuje sa parkovanie, ale všetky sľuby o P&R parkoviskách su nerealizované, parkovacie miesta firmy často ani nie sú schopné zabezpečiť (zdravím brnenské CTP a ich výnimky pri vybavovaní stavebného povolenia) zatiaľ čo modré a neviem aké zóny sú už realita, tak buď nech radikálne firmy zvyšia mzdy alebo aspoň neterorizujú zamestnancov vyžadovaním sedenia na pracovisku tam, kde to nedáva žiadny zmysel. A nie každý si pri cenách bývania dnes môže dovoliť hypo a to ani s nadpriemerným platom, nehovoriac o tom, že ani bývať v meste nie je vždy výhra, opäť narážam na Brno a jeho dopravný kolaps o ktorom absolútne neverím, že sa ešte niekedy zlepší. Neviem ako je to v Prahe, dúfam, že lepšie.
Klávesnica a myš sa snáď vojde do tej skrinky, určite by som to neťahal so sebou. A ten 4k monitor, ja mám také pravidlo, do cudzej firmy, nech je akákoľvek, sa NIKDY nenosia vlastné veci. Z firmy sa tak maximálne odnáša. Jedného dňa sa ti môže stať, že dostaneš výpoveď a odniesť si ten monitor späť bude problém.
Uznávam, že je to zvláštne zrazu nemať pevné pracovné miesto, ale človek nemôže mať všetko. Aj vedenie firmy musí uvažovať racionálne a zohľadňovať ich náklady.
Mohli by ste si s kolegami dohodnúť povedzme 1-2 dni v týždni, kedy budete mať meetingy, vybavíte všetko čo sa zle vybavuje cez IM\e-mail\videocally a zvyšok v pohodičke pracujte z domu, ak môžete.
Ako som už písal, mám skôr opačný problém, že home-office je rarita než pravidlo. Všetka česť tým firmám ktoré s tým problém nemajú. Ja rozumiem, že predavač či pracovník vo fabrike nemôže pracovať z domu, ale programátor, správca a pod. prečo nie? Prečo nie je problém mať tím rozlezený po celom svete a všetci komunikujú cez komunikátory, ale aby ma ušetrili pekelnej dopravy a absurdných poplatkov za všetko okolo auta, tak to zrazu je obrovský problém. Taktiež, skôr si nájdem prácu v zahraniči na full-remote ako kontraktor, než prácu lokálne, kde by nebol problém home-office, a to ani nechcem full HO lebo človeku tiež začne hrabať po čase, keď sedí len zavretý doma. Opakujem, buď nech idú mzdy radikálne nahor, pretože rast miezd absolútne nezodpovedá rastú cien nemovitostí, potravín a dopravy alebo nech zvolia cestu home-officu. Niečo je hnilé v štáte Dánskom.