Zdravím ve spolek,
vím, že sem tento dotaz přímo nezapadá, ale myslím si, že by mi někdo mohl poradit. Rozhodl jsem se, že si domu postavím meteostanici. Rád bych měřil teplotu, vlhkost, tlak, rychlost a směr větru, množství napršené vody a sluneční svit. Jelikož bydlím v zástavbě rodinných domů, asi mi nezbude nic jiného, než meteostanici umístit do štítu nad hřeben střechy - vyložit jí cca 30 cm od štítu a 50 cm nad hřeben. Jsem si vědom toho, že naměřené údaje budou zkreslené, ale doufám pouze v nepatrnou odchylku.
Jako mozek mi bude sloužit Arduino, které bude sbírat data z jednotlivých čidel. S napájením není problém, natáhnu dvoulinku a tím Arduino odnapájím (nebo použiji PoE HAT). Data budou odesílána po eth kabelu na domácí server, kde se s nimi bude následně pracovat.
Již jsem koukal na Ali po nějakém
Anemometeru a
Wind Vane senzoru a zde bych chtěl poradit, abych nekoupil nějaký klumpr. Máte někdo zkušenosti s produkty, na které odkazuji, nebo mi můžete poradit něco ověřeného? Nebo koupit již kompletní
Wether Station. Ostatní senzory by už neměly být problém. Počítám s tím, že elektronika bude schována v radiačním štítu a v něm bude ještě umístěn malý NTB větráček, aby jím permanentně proudil vzduch.
Pokud jste někdo realizoval podobný projekt, s jakým největším problémem jste se potýkali?