BME280 nemohu doporučit, také mi odešlo, na vlhkost je to pouze orientační a jedině ten tlak to zvládalo. Ale odešlo.
Osvědčilo se mi čidla rozdělit -- teplotu (ds18b20), vlhkost (si7120 -- dost mizerné, horší než bme280, SHT31 ho nahradí), tlak (bmp280) a světlo (bh1750, nic moc při nízkém osvětlení) samostatně. Vítr neměřím, to plánuji, ale mám srážkoměr -- ten z té sady na hadex.cz. Ten jsem si vytunil -- zdvojnásobil jsem plochu, takže i přesnost a o přidal i pcf8583 jako čítač impulsů, takže si jednou za minutu odečtu pulsy a nemusím řešit obsluhu přerušení (jen ten magnetický spínač brutálně kmitá a pcf nezvládá kapacitu na vstupu, takže ještě i shmitův klopný obvod jako debouncer).
Sbírat to přes arduino ti nedoporučuji, pokud bys chtěl nějak hezky prezentovat naměřené hodnoty, tak Ti bude chybět výkon. K tomu je lepší použít ESP32/8266. Aktuálně mám esp32 a SPI 2.8" display. Esp slouží pouze jako zobrazovadlo hodnot, ale plánuji, že bude i měřit, neboť i2c v routeru se mi celkem často zablokuje.
Sám sbírám data přes router/raspberrypi (čidla jsou na i2c routeru, dříve na rpi), ukládám do InfluxDB a zobrazuji přes Grafanu. Mám díky tomu i historii a mohu porovnávat data s minulostí. Například díky tomu vím, že letos už u nás napršelo víc, než za loňské léto + podzim.
K ovlivnění hodnot dojde určitě. Půl dne mám čidla na přímém slunci a je to špatné.