Ale pokud ty telefonní dráty nejsou dimezovány na síťové napětí (jako že asi nejsou), vyžaduje to úpravu těch powerline modemů.
Nicméně nejrychleji proveditelný, levný, nicméně hodně pomalý řešení bylo použití 2 fax modemů proti sobě s napájením přes 9V adaptér do kabeláže. Ovšem tahle rychlost je dnes už dost nepoužitelná...
Citace: xdub 16. 04. 2019, 11:12:39Nicméně nejrychleji proveditelný, levný, nicméně hodně pomalý řešení bylo použití 2 fax modemů proti sobě s napájením přes 9V adaptér do kabeláže. Ovšem tahle rychlost je dnes už dost nepoužitelná...Tos ale musel mít modemy, který šly přepnout do režimu pronajatýho okruhu (leased-line); drtivá většina co mi prošla rukama, uměla fungovat jen prostřednictvím alespoň pobočkový ústředny. Takhle spatra mě napadají USR Courier a vyšší modely Microcom. Zyxely a Zoltrixy jsem s touhle fičurou nepotkal.
Dříve jsem se něčím podobným zabýval a něco jsem zkoušel jsem zkoušel. Měl jsem zbastlený i měniče, ale fungovali jen v 10BASE-T. Nicméně nejrychleji proveditelný, levný, nicméně hodně pomalý řešení bylo použití 2 fax modemů proti sobě s napájením přes 9V adaptér do kabeláže. Ovšem tahle rychlost je dnes už dost nepoužitelná...