Daniel Novotný:
Děkuji ti za konkrétní návrhy. 1. Způsob který uvádíš právě používám (MC editor) přijde mi nejpřehlednější kvůli tabulátorům, ale samozřejmě také není vůbec dostačující. Potřebuji používat např. CTRL+s,a,c,v,p,h,f,z,y 2. Možnost je pro vývoj zase zdlouhavá, je to přesný opak emulátoru a vývojového prostředí, abych každou modifikaci musel ručně přes X přihlášení ve dvou programech ručně zdlouhavě nahrávat na server. Vždy jsem to řešil přpojením pomocí WinSCP, který funguje bezvadně, ale jen v případě, že jsem přihlášen jako root.
Mirek Prýmek:
Udělal jsem skript a teď ho už jen dolaďuji pro konkrétní produkční serve, proto nemám roota, ale zároveň sudo. Nechápu co v tom vidíš za guláš. Chápu, že se ti tam nelíbí figurování roota, mě se to taky nelíbí, ale ani jeden z nás s tím nic neudělá. Já dostal zadání a tak musím udělat.
Takže opakuji, pokud by někdo měl nápad, jak umožnit uživateli, který má možnost sudo přistupovat k serveru pomocí WinSCP nebo tak něco, abych měl přístup k nějakému kloudnému mému editoru externě, budu rád. Pokud ne, je zbytečné se mnou debatovat. Já si to nevymyslel, že vlastník skriptu bude root.