sudo -s zkusím, třeba to projde
Autentizuji se pomocí svého privátního klíče. Při sudo -i je po mě vyžadováno moje heslo, to je fakt. :-( To mi vůbec nedošlo.
Martin Dráb mě pochopil. Akorát je to asi trochu komplikovanější. Tohle nedělám tak úplně standardně. Obvykle root access mám a tam už to je naprosto v pořádku přihlásím se pomocí SCP a a soubor si lokálně dle libosti edituji po stisknutí CTRL+S se moje lokální tmp kopie nahraje automaticky sama na server.
Řešení se SFTP také není na místě, nemám povoleno jakkoliv zasahovat do služeb serveru. Ano můžu používat práve SCP na SSH portu a není tam problém. Problém je v právě v tom, že když změní shell na "sudo -i" tak to vyfailuje, zřejmě kvůli tomu, že i když mám povoleno používat "sudo -i" stejně musím zadat heslo, jak se správně domníval uživatel k3dAR. Nicméně při použití SFTP "Server poslal ukončovací status 1". Já myslel, že SFTP je trochu jiná služba než SCP na portu pro SSH. Ale vím, že jste se tu o tom bavili. Až budu mít více času přečtu si o tom více.
listoper: Dobr přípomínka se "echo <password> | sudo -Si", ale hádám, že to asi v případě SCP fungovat nebude, ale zkusím to, ale hádám, že to ve winscp fungovat nebude jak potřebuji. EDIT: Ano nefunguje, taktéž "ukončovací status 1"
Pochopil jsem od vás všech možná řešení:
A) Používat složitý SW, který mi umožní co potřebuji.
B) Vyžádat si root access s příslibem, že budu hrabat jen na svůj soubor a pokusím se nic nepodělat.
C) Vyžádat si sudo bez zadávání hesla, viz
https://winscp.net/eng/docs/faq_su#sudoD) Naučit se používat vim na pokročilé úrovni, což se mi zrovna moc nechce, ale asi budu muset. Za mě vim pro konfiguraci služeb serveru super, ale pro programování katastrova, alespoň na mé uživatelské úrovni.
Čtení to bylo náročné, především na udržení pozornosti a pokysy o filtrování co se týká mě a co se týká výměny názorů mezi vámi. Snad jsem to pochopil správně. Momentálně jsem ve stavu, kdy už to nepotřebuji, ale jistě to zase budu brzy potřebovat. Jakmile tato situace nastane. Dám vědět jaké řešení jsem použil.
Děkuji moc všem za pomoc.