Z vlastnej skusenosti: Na FIT VUT som robil bakalara 4 roky, zakoncene titulom. Na konci 3. rocnika som zacal brigadovat, pretoze som vedel, ze bakalarku nebudem robit a budem predlzovat rocnik, pocas ktoreho som tiez pracoval asi 4 mesiace, a potom sa venoval len bakalarke. Pokracovat na VUT som nechcel, nakolko som na bakalarovi dostal podla mna solidny zaklad z informatiky, tak som siel na nieco lahsie, na FI MU odbor SSME (kombinacia IT a manazmentu). Venoval som sa tomu asi 1.5 roka (mal som aj part-time job), ale studium som nedokoncil, ani ma to nebavilo, ale statut studenta som vyuzil, aby som mohol vycestovat do USA. Uz som zo skoly skoro 4 roky a ked tak premyslam, nemal som dalej pokracovat po FITke a mohol sa zamestnat na plny uvazok. Dalo by mi to viacej, ale zas nedostal by som sa na 3 mesiace do USA, co povazujem za jedinu vyhodu
.
Ak mas pocit, ze bakalar ti dal solidny zaklad, tak kludne chod pracovat. Aj keby skoncis magisterske studium, budes pravdepodobne robit to, co by si robil, keby ides uz hned teraz pracovat. Nebude sa to lisit len kvoli tomu, ze mas titul. Jedine, ze by si sa chcel venovat oblastiam, ktore skolu vyzaduju, napr. taka kybernetika/bezpecnost, robotika (od kandidata na taku poziciu by som to vyzadoval, nepotreboval by som niekoho, kto sa to akoze ucil doma na kolene). Ak sa ale zamestnas ako 99% absolventov, tak je podla mna zbytocne pokracovat. Skola dava rozhlad, uci cloveka rozmyslat a otvori to rozne moznosti, ale aj to zavisi od konkretnej skoly. Pre mna bola FIT VUT kvalitna, ale uz som aj vela veci pozabudal
.
Dnes sa nauci kdekto programovat, alebo to aspon o sebe vyhlasuje, ale dnes najst dobreho programatora je naozaj tazke.