reklama

Jaký editor pro psaní zdrojáků v jazyce C?

cppman

Re:Jaký editor pro psaní zdrojáků v jazyce C?
« Odpověď #15 kdy: 14. 01. 2019, 20:21:53 »
MSVS 2010 + Visual Assist

to už je lepší patch možno v dvojici s diff

reklama


Kit

Re:Jaký editor pro psaní zdrojáků v jazyce C.
« Odpověď #16 kdy: 14. 01. 2019, 22:46:21 »
Vim

(ale netuším, jaký je "tvůj způsob psaní zdrojáků")
Cast meho zpusobu psani zpociva v tom, ze jakmile pisi levou zavorku (at uz jednoduchou nebo slozenou), nebo uvozovky, hned za to si napisi prislusnou uzaviraci zavorku resp. uvozovky.

To přece Vim umí také. Tedy alespoň ten můj :)

...

Re:Jaký editor pro psaní zdrojáků v jazyce C?
« Odpověď #17 kdy: 14. 01. 2019, 22:53:00 »
VIM je samozrejme klasika, ale pokud uz s nim neumis, tak nevim jestli ma smysl se s nim trapit. Naucit se to trva dlouho a oproti modernim editorum neprinasi nic navic, krome toho, ze funguje dobre v terminalu. Timto nechci vim schazovat, sam ho pouzivam uz vic nez 10 let kazdodenne, ale myslim, ze pokud nepotrebujes pracovat v terminalu, tak to nema smysl.

Pokud chces programovat v C, tak doporucim CLion.

Pokud C++, tak to je horsi. Najit editor, ktery plne podporuje c++ je docela problem. Tady uz bohuzel musis lecos ozelet. Vsechno ma svoje + a -. Bohuzel IDEcka bud nezvladaji poradne jazyk, takze napovidani je mizerne, nebo zvladaji, ale je to nestabilni. Zkusil bych visual studio code a nejake pluginy. Osobne ted nepouzivam, ale zdalo se mi to dost perspektivni, pred casem.

Re:Jaký editor pro psaní zdrojáků v jazyce C?
« Odpověď #18 kdy: 14. 01. 2019, 23:17:54 »
VIM je samozrejme klasika, ale pokud uz s nim neumis, tak nevim jestli ma smysl se s nim trapit. Naucit se to trva dlouho a oproti modernim editorum neprinasi nic navic, krome toho, ze funguje dobre v terminalu. Timto nechci vim schazovat, sam ho pouzivam uz vic nez 10 let kazdodenne, ale myslim, ze pokud nepotrebujes pracovat v terminalu, tak to nema smysl.

S tímhle bych úplně nesouhlasil, ač Vim také nepoužívám jako primární editor. Vim je rychlý, strašně rozšiřitelný a přizpůsobitelný. Imho když někdo obětuje ten čas a vyhraje si s tím, tak se mu vyrovná málo co (zdravím Emacsáky). Nenapadá mě moc jiných editorů, které by byly tak variabilní.

Lenoch zápecný

Re:Jaký editor pro psaní zdrojáků v jazyce C?
« Odpověď #19 kdy: 14. 01. 2019, 23:59:43 »
Já používal sublime. Na naučení se je imho editor lepší než IDE. On pak člověk sám pochopí, co to IDE vlastně dělá.


budik

Re:Jaký editor pro psaní zdrojáků v jazyce C?
« Odpověď #20 kdy: 15. 01. 2019, 07:58:06 »
Skus Quincy http://www.codecutter.net/tools/quincy/  , je to male na Win, na vyuku to uplne staci....

...

Re:Jaký editor pro psaní zdrojáků v jazyce C?
« Odpověď #21 kdy: 15. 01. 2019, 08:00:18 »
VIM je samozrejme klasika, ale pokud uz s nim neumis, tak nevim jestli ma smysl se s nim trapit. Naucit se to trva dlouho a oproti modernim editorum neprinasi nic navic, krome toho, ze funguje dobre v terminalu. Timto nechci vim schazovat, sam ho pouzivam uz vic nez 10 let kazdodenne, ale myslim, ze pokud nepotrebujes pracovat v terminalu, tak to nema smysl.

S tímhle bych úplně nesouhlasil, ač Vim také nepoužívám jako primární editor. Vim je rychlý, strašně rozšiřitelný a přizpůsobitelný. Imho když někdo obětuje ten čas a vyhraje si s tím, tak se mu vyrovná málo co (zdravím Emacsáky). Nenapadá mě moc jiných editorů, které by byly tak variabilní.

Spousta jinych editoru ma tyhle konfigurovatelne veci uz v zakladu, nebo se daji dodat pomoci pluginu. Aspon ty, ktere jsem pouzival ja.
Konkretni priklad bych prosil, co vim ma a jinde neni?

Vim ma tezce pomaly syntax coloring u nekterych narocnejsich souboru. Navic podvadi, pro obarvovani syntaxe pouziva vzdy jen urcity pocet pismen(konfigurovatelny) na radce. U delsich radek, pokud nepodvadi, tak je brutalne pomaly.

Kit

Re:Jaký editor pro psaní zdrojáků v jazyce C?
« Odpověď #22 kdy: 15. 01. 2019, 08:27:57 »
Vim ma tezce pomaly syntax coloring u nekterych narocnejsich souboru. Navic podvadi, pro obarvovani syntaxe pouziva vzdy jen urcity pocet pismen(konfigurovatelny) na radce. U delsich radek, pokud nepodvadi, tak je brutalne pomaly.

Nevšiml jsem si, že by barvení syntaxe bylo nějak pomalejší než u jiných editorů. Dokonce ani na velmi pomalém spojení se serverem. Jaký určitý počet písmen? Na žádný jsem dosud nenarazil. Co jsou to "delší řádky"?

mhepp

Re:Jaký editor pro psaní zdrojáků v jazyce C?
« Odpověď #23 kdy: 15. 01. 2019, 09:18:07 »
Asi chudák myslí, že když má řádky delší jak X znaků, tak to, co je navíc, není obarvené. To může být vlastnost a ne chyba, neboť to může mít nastaveno syntaxí jazyka nebo konfigurační volbou. Slouží to pro optické oddělení. Kde jsem se s tím setkal, je příkaz git commit, kdy prvních X znaků má barvu a zbytek je v defaultní barvě písma. Prvních X znaků commitu se totiž používá jinak.

Vim ma tezce pomaly syntax coloring u nekterych narocnejsich souboru. Navic podvadi, pro obarvovani syntaxe pouziva vzdy jen urcity pocet pismen(konfigurovatelny) na radce. U delsich radek, pokud nepodvadi, tak je brutalne pomaly.

Nevšiml jsem si, že by barvení syntaxe bylo nějak pomalejší než u jiných editorů. Dokonce ani na velmi pomalém spojení se serverem. Jaký určitý počet písmen? Na žádný jsem dosud nenarazil. Co jsou to "delší řádky"?

gll

  • ****
  • 390
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký editor pro psaní zdrojáků v jazyce C?
« Odpověď #24 kdy: 15. 01. 2019, 09:28:08 »
Diskuze se zastánci Vimu není možná. Oni z každé nevýhody udělají výhodu nebo featuru.

oss

Re:Jaký editor pro psaní zdrojáků v jazyce C?
« Odpověď #25 kdy: 15. 01. 2019, 10:02:18 »
Visual Studio Code

Kit

Re:Jaký editor pro psaní zdrojáků v jazyce C?
« Odpověď #26 kdy: 15. 01. 2019, 10:33:55 »
Diskuze se zastánci Vimu není možná. Oni z každé nevýhody udělají výhodu nebo featuru.

To bude asi tím, že neznalí si myslí, že Vim něco neumí, ale on to umí. Kdybys začínal s Vimem a někdo ti předložil nějaké IDE, tak bys také zvracel. Diskuze s uživateli IDE také není možná. Oni nevidí výhody Vimu, my nevidíme výhody IDE. Srovnej kvalitu programů napsaných v IDE a ve Vimu. Nemyslím formátování kódu, ale kvalitu struktury kódu. Dědičnost do čtvrtého kolena může napadnout jen vývojáře v IDE. Vimař to neudělá, protože to obvykle postrádá logiku. S tím souvisí i fakt, že Vimař obvykle dělá mnohem kvalitnější zapouzdření v OOP. Moduly jsou pak samostatnější, méně provázané a snáze nahraditelné.

gll

  • ****
  • 390
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:Jaký editor pro psaní zdrojáků v jazyce C?
« Odpověď #27 kdy: 15. 01. 2019, 11:25:17 »
Diskuze se zastánci Vimu není možná. Oni z každé nevýhody udělají výhodu nebo featuru.

To bude asi tím, že neznalí si myslí, že Vim něco neumí, ale on to umí. Kdybys začínal s Vimem a někdo ti předložil nějaké IDE, tak bys také zvracel. Diskuze s uživateli IDE také není možná. Oni nevidí výhody Vimu, my nevidíme výhody IDE. Srovnej kvalitu programů napsaných v IDE a ve Vimu. Nemyslím formátování kódu, ale kvalitu struktury kódu. Dědičnost do čtvrtého kolena může napadnout jen vývojáře v IDE. Vimař to neudělá, protože to obvykle postrádá logiku. S tím souvisí i fakt, že Vimař obvykle dělá mnohem kvalitnější zapouzdření v OOP. Moduly jsou pak samostatnější, méně provázané a snáze nahraditelné.

kvalitu kontroluje linter, ne editor.

Kit

Re:Jaký editor pro psaní zdrojáků v jazyce C?
« Odpověď #28 kdy: 15. 01. 2019, 11:58:38 »
Diskuze se zastánci Vimu není možná. Oni z každé nevýhody udělají výhodu nebo featuru.
To bude asi tím, že neznalí si myslí, že Vim něco neumí, ale on to umí. Kdybys začínal s Vimem a někdo ti předložil nějaké IDE, tak bys také zvracel. Diskuze s uživateli IDE také není možná. Oni nevidí výhody Vimu, my nevidíme výhody IDE. Srovnej kvalitu programů napsaných v IDE a ve Vimu. Nemyslím formátování kódu, ale kvalitu struktury kódu. Dědičnost do čtvrtého kolena může napadnout jen vývojáře v IDE. Vimař to neudělá, protože to obvykle postrádá logiku. S tím souvisí i fakt, že Vimař obvykle dělá mnohem kvalitnější zapouzdření v OOP. Moduly jsou pak samostatnější, méně provázané a snáze nahraditelné.
kvalitu kontroluje linter, ne editor.

Tohle nemá s linterem nic společného. Ten ti neodhalí chybně použitou dědičnost.

jeban

Re:Jaký editor pro psaní zdrojáků v jazyce C?
« Odpověď #29 kdy: 15. 01. 2019, 12:44:33 »
Největší fíčura Vimu je onanování s escapem, dvojtečkou, pismenkem a vykřičníkem plus dva mody kdy to snad ani v jednom bez výše zmíněného procesu nepíše...
Jo a nejde z toho ynteligentně vylézt...

 

reklama