yokotashi mne se sa zda ze si len pekne lenivy komunista.
Lenivy skutecne jsem, ale ne v tom smyslu, ze bych cekal, ze se o me nekdo postara, ale v tom smyslu, ze nechci delat zbytecnou praci a radsi veci automatizuju, nez abych je delal sam. Jako vetsina lidi, co delaji s pocitaci. Jsi ty vubec programator, nebo hakujes v Koline u pasu sem chodis trollovat, ze tohle pouzijes jako argument?
Pokud jsem pro tebe ja komunista (se svymi nazory jako minimalni stat, minimum regulaci a tak), tak musis zit v prisernem svete plnem komunistu, superkomunitu, ultrokomunistu, hyperkomunistu a pro skutecne cleny komunisticke strany potrebujes pred komunistou tak pet az sedm predpon. Z tveho pohledu je zjevne politicky stred v te casti americkych republikanu, ktera by nechala chcipnout ty nemocne, ktri nemaji na peci a zaroven nevidi problem v regulaci zdravotni pece, ktera efektivne znemoznuje vznik levnejsich alternativ. A pravice jsou pro tebe ti, kteri by nechali chcipnout cloveka, ktery u sebe nema na osetreni cash.
preco by sa ti mal niekto s niecim prisposobovat?
Na tohle jsi prisel jak? Vnimas vubec rozdil mezi prizpusobenim a zbytecnou buzeraci?
Prizpusobeni je: doted jsme tu nezrali hranolky, ale nejaky tralala je chce, tak je kvuli nemu navezeme do obchodu. Nemohl by si je dotahnout v krabicce a neprudit, kdyz to tu nikdo jiny nechce zrat?
Zbytecna buzerace je: V nasi zavodni jidelne davame do kazdeho jidla cervenou repu. Dokonce i do sucheho chleba. Pred padesati lety to chutnalo generalnimu a od te doby to tak delame. Me to vyhovuje, ja mam repu taky rad. Takze si vyliz a bud o hladu. Kvuli tobe tady ovocne knedliky a babovku bez repy delat nebudeme. A jestli si myslis, ze ti povolime prinest si obed z domova, tak se pekne mylis. Nechces repu, budes o hladu, protoze jsi weirdo, co nechce repu.
Dokazes mezi temito dvema priklady videt nejaky rozdil, nebo jsi tak beznadejny pripad, ze nema smysl pokracovat v komunikaci?
hasici su normalni, normalny nie je niekto kto to robi dobrobolne. vy si to len obhajujete ze to je ok lebo tomu strasne chces veritm
Presne, jak jsem psal. Buzerovat ranni ptacata praci na smeny a buzerovat nocni ptacata vstavanim rano. Z tebe by byl dobry dozorce v lagru.
Neprislo ti nekdy na mysl, ze by treba ranni smeny mohli delat lidi, kteri samovolne vstavani rano, jsou aktivni rano a mysli jim to rano? Zarimco nocni smeny by mohli delat lidi, kterym vyhovuje pracovat v noci, mysli jim to v noci a vstavaji v poledne? Nedava to o epsilon vetsi smysl, nez stavajici stav?
fakt mi povedz ze uprimne veris tomu ze ist spat o tretej je normalne
Pro moje biologicke telo to je jedina normalni vec a nedokazu s tim nic udelat. Stejne jako Alan Turing nedokazal nic udelat s tim, ze byl homosexual a po narizene "lecbe", ktera mu snizovala inteligenci nakonec spachal sebevrazdu.
to nema s kreativitou nic spolocne.
Rekneme, ze prirozene bez budiku vstavas v sedm rano (neznam te, tak hadam). Jak kreativni bys byl v praci, kde bys delal od trech rano pote, co jsi ve dve vstal a dojel do prace?
Nie je nic lepsie ako ked rano nie je k zohnaniu spiaci programator alebo linuxak s vypnutym telefonom ktory cez noc nieco nepekne pohnojil a zakaznikovy utekaju realne peniaze.
V garazove firme s jednim adminem to je problem. Ve slusne spolecnosti se zmeny otestuji mimo produkcni prostredi a pak se zdokumentuje, co se provedlo, aby na tom v pripade nutnosti mohl pracovat nekdo jiny. Neni nic lepsiho, nez programator, ktery onemocni, nebo si dokonce dovoli odjet na (zakonikem prace zarucenou) dovolenou ...
A ja by som takého človeka ani nezamestnal. Hlavne preto, že v čase, keď je najviac potrebný, je nedostupný.
Nezamestnl bys takoveho cloveka ani na support pro USA a radsi bys nutil lidi, pro ktere to neni prirozene, aby se stridali v tom, kdo z nich bude mit sluzbu do deseti vecer?
Cas ukaze, ci chodit spat o 3 rano je normalne.
Preto, co sa tyka remote pre usa, ja osobne by som to zvazil, lebo prisposobit sa ich casovemu pasmu nie je lahke a este ked ma clovek rodinu a aj nejake konicky.
Prizpusobit se casovemu pasmu v USA je pro me ta nejjednodussi a nejlehci vec, kterou jsem kdy delal. Dokonce jsem se mu nejak prizusobil uz v dobe, kdy jsem nevedel, jak vypada pocitac a misto toho me pres muj odpor v jiskrickach pripravovali na zarnou karieru v pionyru.
Ale snazit se prizpusobit se casovemu pasmu, ktere si tak uziva tralala je pro me nastejno, jako chlastat deset piv denne a nevypadnout z kocoviny.
Zkus se prosim zamyslet nad faktem, ze lide jsou ruzni. A ze je hovadina jit proti prirozenosti ruznych lidi, kdyz je mozne ji vyuzit. Nereknu - kdyby neexistovali zadni lide, kteri by museli pracovat vecer, nebo v noci, tak by to bylo na slozitejsi debatu, ale ti lide tu jsou a pokud to jsou ranni ptacata, tak tim trpi uplne stejne jako my nocni ptacata, kdyz nas nejaky kripl nuti vstavat rano, aby si tim pohladil svuj pocit, ze veci jsou tak "jak maji byt".
Myslim, se jsme tu zcela offtopic. Pokud je tralala troll, tak v tom nema smysl pokracovat. Pokud chape svobodu, jako pravo pro kazdeho delat pouze to, co vyhovuje jemu, tak je to dost smutne, ale bez operace mozku s tim asi nikdo nic nenadela. Takze v teto debate nebudu pokracovat.
Strucna odpoved pro lidi, kteri sem prisli najit neco o praci z domova:
Pokud nepotrebujete sedet v kancelari s vice lidmi proto, abyste si nepripadali osameli. Pokud vas vytrhuje z prace, kdyz se vas lide kazdou chvili na neco ptaji. Pokud nedokazete pracovat v openspace. Nebo pokud mate jakykoliv jiny nestandardni quirk, pak pro vas nebude prace z domova "dobra", ale "uzasna".