Když ti je v podstatě jedno kde je pro KDE
od správce distribuce lepší podpora, a to sám píšeš, tak si hoď korunou a ani se tady přece neptej, že?
To KDE v různých distribucích může vypadat jinak, obvykle významnější správce a který na to má tam doplní své věci a pentličky a to KDE jakoby přesítuje, tedy nejen že třeba nabídne to KDE jen v základu a ostatní si tam ty doinstaluj jak libo ale i třeba nahradí některé funkcionality (programy) svým návrhem odjinud.
Takže ty se tu vlastně ptáš nikoli na KDE ale na distribuci (její základ) samu a to KDE ti je vlastně putna: tak si to opravdu odzkoušej protože názory na OpenSuse a Fedoru a i ve srovnání budou myslím od vícero lidí vždy dost protikladné.
Obě distribuce se snaží jevit profesionálně (až někde komerčně) a mají ve správci velmi silné zázemí. Dle mne tj. subjektivně a teoreticky by mělo mít více kvůli KDE navrch právě OpenSuse, ale v praxi jsem se setkal já s úlety které by se takovémuto správci stávat prostě neměly ... no a o to více jsem byl proto já rozčarováván. I když na OpenSuse jsem já nezanevřel tak už vím, že i tam se objevují nepodary tak jako v jiných distribucích.
Tudíž závěrem já sice bych napsal že vybrat to OpenSuse ale nakonec a dnes ... bych zkusil jaksi dobrodružně ten KDE spin Fedory. Také i proto, že se mně jeví do začátku tam lepší podpora i ve smyslu pro Fedoru českého fóra.
Poznámka: ono to má potom ještě další rozměr a já jsem zde spíše jen poučenější stále uživatel. Tvůj výběr se v podstatě soustředil na distribuce s balíčkovacím systémem .rpm, ovšem já a jak jsem už zjistil nelze klást rovnítko že ohledně závislostí balíčky .rpm rovno vždy balíčky .deb ... a to může být pro tvé záměry vývojáře někdy také podstatné?
Kde je více uživatelů a co se týče distribucí, na .rpm nebo na .deb a la Ubuntu? Tebe jako vývojáře by měly zajímat novinky, takže pro .deb a vývoj resp. ověření i zde bych uvažoval (také) třeba s KDE neon. Ten bych samozřejmě nedával někde do účtárny.