Podle me, jeho nejvetsi vyhodu napovida uz nazev - "stable", tedy stabilni. Je tim mysleno to, ze tahle vyvojova vetev prosla dva roky testovani a vsechno sedi. Nic neni sice dokonale a obcas uniknou nejake ty chyby, ale je jich jak safranu. Nemohu si pomoci, ale uz roky provozuji Debian stable a uzivam si jak mi vsechno pekne funguje, jedna cast systemu hezky navazuje na druhou jak dobre promazany hodinovy stroj, ktery hned tak neco nerozhazi.
Mimochodem, muzu to srovnat klidne treba s Mintem, ktery maji nasi na obou pocitacich a obcas mi pekne tecou nervy, a rikam si proc jsem jim tam narval zrovna tohle, a ne Debian, ktery tam byl driv...
Nevyhodou muze byt - jak uz zanelo - starsi software. Vetsinove to zas az tolik vadit nemusi, ale najdou se preci jen vyjimky. Reseni jsou pak ruzna. Jak uz zminoval Petr jsou tu backports, zmineny byl i fltpack (nebo jiny decentralizovany zpusob instalace, treba 0install). Nekdy muze byt sranda uspokojit zavislosti kdyz potrebujes softwere novejsi verze, nebo soft, ktery je mimo repositare.