AMD CPU pro Javu

naseptavac

Re:AMD CPU pro Javu
« Odpověď #45 kdy: 02. 09. 2018, 19:25:44 »
Ty jo. Co za lidi delaji tu javarinu? Neschopnost pochopit, ze jejich java sragory proste neumi pouzit vice jader nez je nejaky maly pocet z minuleho tisicleti je uchvatna.

Youda

« Odpověď #46 kdy: 03. 09. 2018, 01:06:25 »
Ty jo. Co za lidi delaji tu javarinu? Neschopnost pochopit, ze jejich java sragory proste neumi pouzit vice jader nez je nejaky maly pocet z minuleho tisicleti je uchvatna.

Zes to nerek driv, tupce, ze Java ma problem s vice jadry.
Takhle jsem uz pred lety delal na Osgi softwaru na UltraSPARCu se 128 jadry, a na zadny problem Javy jsem nenarazil a nikdo mi o nem ani nerek.

Vim-li hovno, mlceti zlato.

zdenek henek nereg

« Odpověď #47 kdy: 03. 09. 2018, 08:21:20 »

Zes to nerek driv, tupce, ze Java ma problem s vice jadry.
Takhle jsem uz pred lety delal na Osgi softwaru na UltraSPARCu se 128 jadry, a na zadny problem Javy jsem nenarazil a nikdo mi o nem ani nerek.

Vim-li hovno, mlceti zlato.

nekrm trola, na to ceka

jpu

« Odpověď #48 kdy: 08. 09. 2018, 10:56:17 »
Ja tiez prave rozmyslam nad kupou noveho PC, nie notebooku, a tiez riesim dilemu ake CPU. Najskor som rozmyslal vylucne nad Intel, ale ked som sa zacal obzerat po AMD, tak som viac nakloneny tomu. Nizsia cena a vykon +/- vyrovnany. V hrach jednoznacne vedie Intel, ale na multithreading jednoducho nema. Staviam si take PC aby som si sem tam aj zahral, ale to zvladne aj AMD. Len sa neviem rozhodnut ci Ryzen 5 2600 alebo zlacneny Threadripper 1920x. A co sa mi pacina AMD, tak sa netreba bat o zmenu socketu pri novych CPU. Toto sa o Inteli povedat neda. Tam treba menit celu dosku.

anonym

« Odpověď #49 kdy: 08. 09. 2018, 11:10:04 »
Ja tiez prave rozmyslam nad kupou noveho PC, nie notebooku, a tiez riesim dilemu ake CPU. Najskor som rozmyslal vylucne nad Intel, ale ked som sa zacal obzerat po AMD, tak som viac nakloneny tomu. Nizsia cena a vykon +/- vyrovnany. V hrach jednoznacne vedie Intel, ale na multithreading jednoducho nema. Staviam si take PC aby som si sem tam aj zahral, ale to zvladne aj AMD. Len sa neviem rozhodnut ci Ryzen 5 2600 alebo zlacneny Threadripper 1920x. A co sa mi pacina AMD, tak sa netreba bat o zmenu socketu pri novych CPU. Toto sa o Inteli povedat neda. Tam treba menit celu dosku.

Kde jsi prisel na tom, ze v porovnani Intel nema na AMD v multithreadingu? A jeste bych si prosil ty ne-legacy aplikace co zvladaji multithreading, to by me opravdu zajimalo ktere. Porotoze ani dneska se nempisou super multithread aplikace, protoze je to proste jednodussi, to neni otazka legacy. Mozna bych to zvazil kdybych poustel paralelni buildy, nekde na serveru kde bezi treba Jenskins, nebo na serveru obecne, ale na Desktopu bych chtel videt, kde to realne vyuzijes. Mozna jeste u komprimaci videa. Proste Intel v drtive vetsina pripadu ma navrch.

intel

« Odpověď #50 kdy: 08. 09. 2018, 11:16:20 »
Cokoli od AMD je pomalé, ale je to levné. 8700K není náhodou dražší než 2700X. Je ve všem rychlejší. Možná ne nějaká komprese videa, kterou stejně nikdo nedělá. V říjnu vyjde nová generace, která nebude mít žádnou konkurenci.

Ten Threadripper bude dost pomalý, ale má dost jader. Takže tak na server. Cena bude také obrovská. Pokud chceš Threadripper, tak jedině 2950X. Takové dva pomalé Ryzeny 2700X v akci.

Plus bonus, dostaneš u Intelu i dobrou grafiku v ceně.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 08. 09. 2018, 11:28:50 »
Kde jsi prisel na tom, ze v porovnani Intel nema na AMD v multithreadingu?

To jsem rád, že se dovídám, že Intel umí AMD konkurovat v multithreadingu, poprosím proto o konkrétní model CPU od Intelu, který se v multithreadingu srovná AMD Threadripper 2990WX - výkonem a ideálně taky cenou. Nikde ten zázračný kus křemíku nemůžu v žádném obchodě najít.

jpu

« Odpověď #52 kdy: 08. 09. 2018, 11:31:56 »
V cene intelu dostanem zabuggovany procesor. Takisto debilna politika intelu. Ak si dnes kupim MB pre AMD, tak do nej osadim novsi procak o 2-3 roky. Pri Inteli si osadim holy prt, lebo co novinka to novy chipset. A za tie peniaze sa jednoducho intel neoplati. Pomer cena/vykon je jednoducho pre AMD. Mozno prestanete mat klapky na ociach, tiez som ich mal ;)

anonym

« Odpověď #53 kdy: 08. 09. 2018, 12:09:55 »
V cene intelu dostanem zabuggovany procesor. Takisto debilna politika intelu. Ak si dnes kupim MB pre AMD, tak do nej osadim novsi procak o 2-3 roky. Pri Inteli si osadim holy prt, lebo co novinka to novy chipset. A za tie peniaze sa jednoducho intel neoplati. Pomer cena/vykon je jednoducho pre AMD. Mozno prestanete mat klapky na ociach, tiez som ich mal ;)

Nejlepsi pomer cena/vykon ma konzumni chleba a gothaj a taky to neznamena, ze to budu nekomu doporucovat  :D

anonym

« Odpověď #54 kdy: 08. 09. 2018, 12:18:38 »

To jsem rád, že se dovídám, že Intel umí AMD konkurovat v multithreadingu, poprosím proto o konkrétní model CPU od Intelu, který se v multithreadingu srovná AMD Threadripper 2990WX - výkonem a ideálně taky cenou. Nikde ten zázračný kus křemíku nemůžu v žádném obchodě najít.

A nejaky normalnejsi procesor, ktery je vhodny do tematu "AMD pro Javu", by nebyl?

jpu

« Odpověď #55 kdy: 08. 09. 2018, 12:21:51 »
Kludne zi s pocitom, ze aky je Intel super a najlepsi procesor, ale uz to davno tak nie je.

https://www.techadvisor.co.uk/new-product/pc-components/amd-threadripper-2-vs-intel-core-i9-3682542/

anonym

« Odpověď #56 kdy: 08. 09. 2018, 12:27:51 »
Kludne zi s pocitom, ze aky je Intel super a najlepsi procesor, ale uz to davno tak nie je.

https://www.techadvisor.co.uk/new-product/pc-components/amd-threadripper-2-vs-intel-core-i9-3682542/

Jeste je to tak porad pro 95% pripadu uziti...

pavell

« Odpověď #57 kdy: 08. 09. 2018, 12:32:46 »

Takze Cinebench je tvuj pracovni nastroj? :D To jediny AMD jde, proto to vsude cpou. Dobry benchmark jsou hry.

jpu

« Odpověď #58 kdy: 08. 09. 2018, 12:33:26 »
Intel = bugy, ziaden posun uz niekolko rokov, vydrbavanie s uzivatelmi (novy chipset = nova doska)

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 08. 09. 2018, 12:34:33 »

A nejaky normalnejsi procesor, ktery je vhodny do tematu "AMD pro Javu", by nebyl?

Někde ve specifikaci, testech či jinde se dá zjistit, že je ten CPU pro Javu nevhodný? Mi se zdá právě úplně skvělý. Navíc reakce byla na to, že někdo tvrdil, že Intel je v multithreadu lepší než AMD. Když jasně hodím argument, zkoušíš z něj utéct převedením na jiné téma?