David: Děkuji za rozsáhlou odpověď. Můžu vědět, kdy jste tam cca. studoval?
Jinak co se týče předmětů. Ano, tenhle předmět mě taky překvapil a moc jsem nepochopil, co tam vlastně dělá. Na druhou stranu tam vidím spoustu zajímavých předmětů od Unixu, přes Oracle, po umělou inteligenci. Taktéž se mi líbí možnost volby Sítí II, objektově orientovaného programování apod.
Vy jste si pravděpodobně těmito předměty také prošel. Všechny jsou špatné, nebo vám alespoň něco dají? Dá se pak na nich stavět v budoucím zaměstnání, nebo v samoučení, nebo jsou to jen hodiny, kde si to odsedíte a jdete domů? Můžete mi udělat obrázek na tyto předměty?
Srovnáváte OSU se školami jako MUNI/CVUT a podle mě to tak srovnávat jednoduše nejde. Vím o kvalitách těchto škol a je to jako srovnávat MIT s Karlovkou. Mají určitě spoustu výhod a rozhodně bych se na nich za ty tři roky naučil víc, to nepopírám. Taktéž skladba lidí bude asi jiná, protože přeci jen to jsou školy vyhlášené svou náročností a nějaký blbec tam dobrovolně nepůjde. Co se týče projektů a vybavení, tak vím, o čem mluvíte. Na VŠB to také bylo, ale stejně pokud ten žák sám nechce, tak školu může projít těmito věcmi absolutně nepolíbený. Samozřejmě pro pravého ajťáka je to druhý ráj, bohužel pro mě jsou tyto školy opravdu nedostupné. Na obou školách mám bývalé spolužáky, kteří byli mistři v matematice i programování a přesto na škole hodně bojují. A jak jsem řekl, problém je i dojíždění. Takže pro mě připadá v úvahu jen okolí a to je OSU, VŠB a slezskou univerzitu, kterou už jsem předem zamítnul.
Takže otázkou je. Dá se z Ostravské alespoň něco rozumného vyždímat, když člověk sám chce, aby se mi naučené znalosti do budoucna hodily, nebo je to opravdu jen škola, kde většina přijde posedět pro titul?
Je třeba oproti takové Bánské tak markantní rozdíl?
Zatím mi to připadá, že co člověk, to jiný názor. Někteří chválí VŠB, někteří chválí OSU. Vy jste tady OSU nedoporučil a řekl důvody, které zas někdo jiný řekl zcela opačně.
Samozřejmě nejvíc zjistím, až to sám zkusím. Ale chtěl bych předem vědět, co můžu vlastně čekat, abych nebyl pak překvapen, že jsem na škole podobající se horšímu učňáku.
Díky za případnou odpověď.